Maan brengt vandaag haar single ‘Zo Kan Het Dus Ook (Part 2)’ uit. Het nummer is de opvolger van ‘Zo Kan Het Dus Ook’ waar Maan vorig jaar deze tijd een enorme hit mee scoorde. Waar dat nummer een ode was aan alle mooie liefdevolle en respectvolle relaties, gaat dit nummer over uit elkaar gaan op dezelfde manier: met heel veel liefde.

Maan: “Als een relatie over is hoor je vaak dat mensen met ruzie uit elkaar gaan en elkaar daarna niet meer zien of spreken. Uit eigen ervaring weet ik dat het ook anders kan. Die ervaringen heb ik met Alain Clark en Loek (producer) verwerkt in een autobiografisch liedje ‘Zo Kan Het Dus Ook part 2.’ Ik vond dat het wel eens tijd werd voor een blije en liefdevolle break-up song in plaats van al die verdrietige varianten”.

Een bijzondere videoclip

In de bijbehorende videoclip wordt gespeeld met de balans tussen vriendschap en liefde door middel van moderne dans. Gerenommeerd choreografe Emma Evelein heeft voor deze videoclip de single van Maan geïnterpreteerd in dans. Zij heeft meerdere awards voor haar werken mogen ontvangen zoals prijzen op het Festival Du Nancy en San Francisco Dance Film Festival.

Maan: “De clip maken was mega leuk! De moderne dans was best een beetje buiten mijn comfortzone, maar ik wilde alles op alles zetten om weer een ander soort clip te maken en mensen te verrassen. Wat het voor mij extra leuk maakt, is dat mijn opa en oma vroeger Nederlands Stijldans kampioen waren en dat ik nu hun liefde voor dans kan verwerken in mijn liefde voor muziek. Ze leven beiden niet meer, maar hopelijk zullen ze trots zijn als ze meekijken van boven”.

Choreografe Emma Evelein: “Na een relatie die in een vriendschap verandert, komt je een wereld terecht waarin je compleet anders met degene waarvan je houdt omgaat. Het duwende en trekkende effect van die nieuwe limiterende grenzen in een relatie zie je terug in de dans, waarin Maan wordt weggetrokken van een persoon die ze alleen kende als een liefde. Een nieuwe vriendschap is gek maar ook leuk, daarom blijft het duet tussen Maan en de mannelijke danser luchtig, maar wel samen”.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over