De 19e editie van het Int. Kortfilmfestival is inmiddels halfweg en de eerste winnaars zijn bekend. Maandagavond werd tijdens de drukbezochte HUMO-avond de winnaar van de 8ste HUMO award bekend gemaakt. Na een spannende live telling van de stemmen in bijzijn van alle genomineerde regisseurs, kwam 'De Weg van Alle Vlees' van Deben van Dam uit de bus als overtuigende winnaar. Eerder dit jaar werd de film ook al bekroond op het Filmfestival van Gent.

Als klap op de vuurpijl wint Deben Van Dam met zijn film ook één van de Wildcards, zo maakte het Vlaams Audiovisueel Fonds zopas bekend in een persmededeling. Onder de andere Wildcard-winnaars bevindt zich een bekende naam: actrice én regisseur Maaike Neuville ontvangt een Wildcard voor haar film "Sonnet 81". Deben Van Dam en Maaike Neuville krijgen ieder een budget van 60.000 euro voor de productie van een volgende film. Andere Wildcard-winnaars zijn Juliette Joffé en Hannes Verhoustraete in de categorie "Documentaire", Nienke Deutz in de categorie "Animatie" en Miki Ambrózy in de categorie "Filmlab". De officiële overhandiging van de VAF Wildcards aan de winnaars vindt zaterdag 7 december plaats tijdens de slotavond van het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven

​Raoul Servais en Robbe De Hert te gast op debat "Kortfilm vroeger en nu"

Naar aanleiding van het programma (en de bijhorende publicatie) A Short History of Belgian Cinema, organiseert het IKL op woensdag 4 december een debat met een aantal festival een aantal belangrijke filmmakers uit de Belgische (kort)filmgeschiedenis. En het zijn niet de eerste de beste: filmmakers Raoul Servais, Roland Lethem, Pieter van Hees en Robbe De Hert zullen aanwezig zijn. Het gesprek wordt gemodereerd door Kurt Vandemaele (Cinevox). Wil u aanwezig zijn op dit debat? Op vertoon van een filmticket voor één van de voorstellingen van het IKL, krijgt u een ticketje voor het debat GRATIS.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over