De hilarische animatiefilm KNOR gaat dit jaar op woensdag 12 oktober op Film Fest Gent in Belgische première. De stemmencast in deze heerlijk absurde familiefilm is nu ook bekend en bracht een verrassende ensemble van topacteurs samen. Zo horen we naast Maaike Cafmeyer, ook Titus De Voogt, Barbara Sarafian, Jelle De Beule en Jan Bijvoet en verder ook Dominique Van Malderghem, Britt Valckenborghs, Thomas Cordie, Lize Verschoren en Jules Domé. Het resultaat is heerlijk hartverwarmend voor jong en oud.

De film werd onlangs trouwens - voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis - ook geselecteerd als Nederlandse inzending voor de Oscar in de categorie Beste Animatiefilm en sleepte alvast tal van nominaties in de wacht voor de Gouden Kalveren, m.n. deze voor Beste Film, Beste Scenario en Beste Regie.

De film kende zijn wereldpremière op de Berlinale in februari 2022 maar wordt dus feestelijk vertoond op woensdag 12 oktober op Film Fest Gent in aanwezigheid van de stemmencast. KNOR is een Belgisch-Nederlandse productie van A Private View (Dries Phlypo) en Viking Film (Marleen Slot). De Nederlandse Mascha Halberstad, die o.a. ook de kinderreeks Vos en Haas maakte, stond in voor de regie in een scenario van Fiona van Heemstra. De film Knor werd gebaseerd op de boeken De Wraak van Knor van Tosca Menten. De Vlaamse animatoren Iris Alexandre en Mirjam Plettinx werkten gedurende een jaar in de animatie studio in Arnhem.

Het is nog even wachten op de Belgische release, want die staat gepland voor voorjaar 2023 . KNOR wordt verdeeld door O'Brother.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: