Leuven viert weer feest deze zomer. M-idzomer, het eigenzinnige muziek- en cultuurfestival van Het Depot en M is al toe aan een zesde editie. Dit jaar kan u op donderdag 30/7, op vrijdag 31/7, op zaterdag 1/8 en zondag 2/8 komen genieten van een uitgebreid en gevarieerd programma in het M-Museum.

De gezelligheid en het multidisciplinaire karakter maken van M-idzomer een uniek festival en vaste waarde binnen de Leuvense zomerprogrammatie”, aldus schepen van cultuur Denise Vandevoort. Vandaag lossen we alvast de eerste namen.

Tuin

De tuin van M vormt, zoals steeds, het sfeervolle decor voor een straf muziekprogramma met headliners Daan, Avishai Cohen Trio, Admiral Freebee en Arsenal Dance! Dance! Dance!.

Zo'n 4 jaar geleden bracht Daan Simple’ uit, het eerste akoestische trio album, ondertussen een met platinum bekroonde klassieker. Die verrassende formule bleek ook tijdens de honderden live concerten een immens succes. Dit intense avontuur smaakte naar meer en het trio zelf werd ook steeds ingespeelder en creatiever. Vandaar deze nieuwe plaat, ‘The Mess’. Zelden zong Daan zo precies en ingeleefd. Je hoort hem genieten en openbloeien, zwemmend in deze erg seventies klinkende zee van arrangementen. Dat belooft voor onze eerste M-idzomer-dag.

Op vrijdag, dé dag voor jazzliefhebbers, verovert Avishai Cohen Trio het podium. Opzwepend, pittig maar toch intiem. Dat is wat het trio doet. Bassist-zanger-componist Avishai Cohen beschrijft de band als ‘three becomes one’ wanneer ze samen op het podium staan. Wie Avishai Cohen al aan het werk zag op Jazz Middelheim of op Gent Jazz weet wat een prachtige live-ervaring dit is. Met hun nieuwe plaat ‘From Darkness’ beloven ze het beste van Israëlische jazz met oosterse invloeden te geven. In een uitverkochte Roma, waar ze onlangs hun nieuwste parel voorstelden, slaagden ze in die missie. “Ook de tweede én derde staande ovatie zijn een feit. En terecht.” (21bis) De rest van deze vrijdag zal ook helemaal in het teken van jazz staan.

Admiral Freebee is na enkele jaren en vijf albums een vaste waarde in de Belgische muziekbusiness. Hij stond eind vorig jaar nog in een uitverkocht Depot met o.a. zijn hits ‘Walking Wounded’ en ‘Breaking Away’. Voor zijn nieuwste album ‘The Great Scam’ werkte hij samen met topmuzikanten als Jeff Bailey en J Mascis. Op zaterdag 1 augustus komt de ‘Belgisch grootmeester in podiumbeesterij’ u verblijden in de Leuvense museumtuin.

Afsluiten doen we zondag 2 augustus met Arsenal Dance! Dance! Dance!, een film van Arsenal-lid Hendrik Willemyns die de tuin zal omtoveren tot een spektakel van traditionele cinema en state of the art elektronische livemuziek. De film vertelt het verhaal van Furu, een Japanse muzikant en laat zien hoe mooi de wereld zou kunnen zijn. Arsenal verzorgde de muziek voor de film en lanceerde als ode een nieuw album genaamd ‘Furu’. Het concert zal onuitgegeven soundtrack-materiaal combineren met bekender Arsenal-werk. Op M-idzomer zal die mix van verschillende disciplines extra goed tot zijn recht komen.

IN M

In het museum staat er ook heel wat te gebeuren. Expo, dans, performance en woord maken allemaal deel uit van het multidisciplinaire karakter van M-idzomer. De namen van de binnenprogrammatie houden we nog even als verrassing. Ondermeer de tentoonstellingen Open M en Michaël Van den Abeele vullen het festivalprogramma aan.

Programma online

Op www.m-idzomer.be staan vanaf vandaag de eerste namen online. Met een klik op de knop zit u op de bestelpagina. U kiest voor een dag of gaat er met een combiticket meteen voor de volle vier dagen tegenaan.

Early birds

U bent nu al volledig overtuigd dat u 4 dagen op M-idzomer wilt doorbrengen? Dan bestelt u best uw combiticket zo snel mogelijk, want tot en met 14 april zijn er 150 earlybird-combitickets beschikbaar. U betaalt dan slechts €85 ipv €95 voor een combiticket.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
M-idzomer
Datum: 
30, 31 juli en 1 en 2 augustus
Locatie: 
M-idzomer, Leuven

Reservatie:

Meer over