De spannende indie-folktronica track ‘Go Honey’ is de eerste single van het debuutalbum van LUWTEN, dat op 13 oktober verschijnt. ‘Go Honey’ groeide eerder dit jaar al uit tot een grote hit op internationale muziekblogs en op Spotify.

Blogs als IndieShuffle en All Things Go Music schreven enthousiaste reviews (“A stunning dream-pop debut”), de track werd in de eerste week na release al meer dan 60.000 x gestreamd op Soundcloud en op Spotify is ‘Go Honey’ uitgeroepen tot één van de beste ‘Fresh Finds’ uit de eerste helft van 2017.

Beluister ‘Go Honey’ hier.

LUWTEN, de groep rond liedschrijver Tessa Douwstra, staat bekend om hun eigenzinnige folkliedjes, met gevoel voor klank en ruimte voor elektronica. Een uit de verte opdoemend ruisje, een vocoder, een catchy refrein, een uitgesponnen piano-intro en Tessa Douwstra’s kenmerkende stem. Haar muziek gaat over het blokje om dat je soms nodig hebt om je hoofd leeg te lopen. Om ruimte te maken om overeenkomsten en verschillen scherper te zien. Douwstra maakt zich sterk voor de verlegen mens. Voor degene die het lef heeft sommige dingen niet te durven. Die liever afwacht en op eigen tempo afweegt wat hij of zij zelf wil.

Voor het debuutalbum werkte LUWTEN samen met percussionist en producer Frank Wienk (BINKBEATS). De reden dat het totale maakproces uiteindelijk een periode van ruim twee jaar overspant is terug te vinden in de detailverliefdheid die de plaat kenmerkt. Een uit de verte opdoemend ruisje, een vocoder, een catchy refrein, een uitgesponnen piano-intro en dat alles rondom Tessa Douwstra’s kenmerkende stem.

Live

  • 16/09/2017 Nacht van Kunst & Kennis, Leiden
  • 21/12/2017 Merleyn, Nijmegen
  • 22/12/2017 Paradiso, Amsterdam
  • 23/12/2017 Rotown, Rotterdam

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over