Het debuutalbum van LUWTEN dat op 13 oktober uitkwam werd zeer goed ontvangen door Nederlandse en Vlaamse muziekpers:

  • "Ode aan subtiliteit in een luide wereld” 3voor12
  • “LUWTEN levert een debuutplaat af, die wij wel lusten. Soms behoedzaam, dan weer omvangrijk, maar steeds met subtiele laagjes aan elkaar gehaakt tot een wondermooi en evenwichtig geheel. Het zou jammer zijn mochten Tessa Douwstra en haar bende enkel in Nederland groot worden.” DaMusic
  • "Een wonderschone popplaat" Volkskrant ****
  • "Douwstra's keuzes zijn voortreffelijk doordacht" Trouw****
  • "LUWTEN maakt een van de beste Nederlandse albums van het jaar", The Daily Indie

LUWTEN maakt eigenzinnige folkliedjes, met gevoel voor klank en ruimte voor elektronica. Het nummer ‘Go Honey’ groeide eerder dit jaar al uit tot een grote hit op internationale muziekblogs en op Spotify. Blogs als IndieShuffle en All Things Go Music schreven enthousiaste reviews (“A stunning dream-pop debut”) en op Spotify is ‘Go Honey’ uitgeroepen tot één van de beste ‘Fresh Finds’ uit de eerste helft van 2017. Voor het debuutalbum werkte LUWTEN samen met percussionist en producer Frank Wienk (BINKBEATS).

Afgelopen vrijdag presenteerde LUWTEN haar album voor het eerst aan een Vlaams publiek, als voorprogramma van Amy Shark in NEST in Gent. Aankomend voorjaar is LUWTEN te zien in Gent en Hasselt.

Vandaag stelt LUWTEN een schitterende live video voor van albumtrack ‘In Over My Head’. Speciaal voor de opname heeft dit nummer een nieuw arrangement gekregen, voor maar liefst vijf (!!) piano’s. Bekijk de video HIER.

Live

  • Donderdag 22 februari 2018 - Gent - Trefpunt
  • Donderdag 22 maart 2018 - Hasselt - Café Café

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over