Na zijn overrompelende debuutfilm GIRL (o.a. Caméra d’0r 2018), is regisseur Lukas Dhont gestart met de opnames van zijn tweede langspeelfilm CLOSE. Dhont mixt hiervoor jong talent met enkele gevestigde waarden zoals Emilie Dequenne en Léa Drucker. CLOSE is een productie van Menuet en wordt geproduceerd door Michiel Dhont.

Nadat de intense vriendschap tussen de twee dertienjarige jongens, Leo en Remi, abrupt wordt afgebroken, zoekt Leo vol onbegrip toenadering tot Sophie, de moeder van Remi. CLOSE volgt het parcours van een vriend en een moeder, waarin kwetsbaarheid, identiteit en liefde centraal staan.

Lukas schreef zelf het scenario, opnieuw samen met coscenarist Angelo Tijssens. Ook in de crew vinden we hoofdzakelijk mensen terug met wie Lukas eerder samenwerkte.

“Drie jaar na het overweldigende parcours dat we met ‘Girl’ hebben afgelegd eindelijk terug op set kunnen staan, samen met een getalenteerde cast en crew, doet deugd. Des te meer met een verhaal dat mij zeer nauw aan het hart ligt", aldus Lukas Dhont.

Close is een productie van MENUET in coproductie met Diaphana Films (Fr), Topkapi Films (Nl) En Versus Production (Be) En Wordt Gerealiseerd Met De Steun Van Het Vlaams Audiovisueel Fonds (Vaf), Het Nederlands Film Fonds (Nff), Le Centre Du Cinema Et De L’audiovisuel De La Federation Wallonie-bruxelles, Eurimages, De Tax Shelter Maatregel Van De Belgische Federale Overheid En Casa Kafka Pictures, Vtm En Rtbf. Distributeur Voor De Benelux Is Lumiere Publishing En Voor Frankrijk Diaphana Distribution. De Internationale Sales Agent Is The Match Factory.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over