Na ‘Need you in the Light’ neemt Luka jou met haar volgende single ‘What's Wrong With Me’ terug mee op een emotionele reis.

Deze song is een muzikale uiting over de onzekerheden die ze heeft en de drang om zichzelf te vergelijken met anderen. Ondertussen timmert ze ijverig verder aan haar solocarrière. Een aantal interessante projecten, de voorbereiding van haar nieuwe album en liveshow houden haar naar eigen zeggen goed en vooral heel graag bezig.

In ‘What's Wrong with Me’ onthult Luka hoe onzeker ze soms is, en hoe moeilijk ze het vindt om zich niet te gaan vergelijken met anderen. Volgens haar is het trouwens niet iets waar zij alleen mee worstelt, maar is het kenmerkend voor haar generatie. Rond haar ziet ze anderen grote stappen vooruitzetten, terwijl ze het gevoel heeft dat ze zelf maar niet vooruitkomt. En hoe hard ze ook haar best doet en zichzelf blootgeeft, niets lijkt voor haar écht goed te werken. Al haar inspanningen leveren maar weinig op en daarom vraagt ze zich regelmatig af wat er mis is met haar.

In het nummer herkennen we het vocale talent, de oprechtheid van de teksten en de diepe uithalen die zo typisch zijn voor Luka.

Op een eerlijke manier wil ze de complexiteit van onzekerheden en vergelijkingsdrang tot leven brengen. Want ook deze song ontstond uit haar persoonlijke gevoelens en gedachten die ze graag wil delen met haar fans.

Luka Cruysberghs, geboren op 5 december 2000, is een singer-songwriter uit Leuven. In 2017 won ze als jongste deelnemer de Voice van Vlaanderen (team Alex Callier) en kort daarna werd ze (tot einde 2020) de zangeres van Hooverphonic. Op amper 18-jarige leeftijd tourde ze met de bandleden door Europa en vergezelde ze hen naar de Verenigde Staten en Japan.

Luka's carrière is niet altijd een gemakkelijk parcours geweest. Ze kreeg te maken met verschillende tegenslagen, maar juist deze uitdagingen hebben haar sterker gemaakt. Ze leerde elke situatie om te buigen in iets positiefs en zo haar eigen weg te banen in de muziekindustrie. Haar vastberadenheid en creativiteit hebben haar gebracht tot waar ze vandaag staat. Als independent artiest blijft ze haar eigen koers varen en werkt nu gemotiveerd samen met een nieuw, klein en hecht team. Haar liedjes zijn een persoonlijke uitlaatklep voor dingen die om haar heen bewegen en haar vooral diep raken.

Via de thema's in haar nieuwe EP 'Need You In The Light' (release juni 2024) moedigt ze haar luisteraars aan om eigen emoties te durven uiten, taboes te doorbreken en moeilijke onderwerpen aan te snijden. Haar teksten zijn eerlijk, kwetsbaar en soms ook persoonlijk. Meerdere stijlen en genres versmelten met haar iconische stem en boeiende melodieën in een vaak aangrijpend verhaal.

Met haar authentieke stijl, haar oprechte persoonlijkheid en prachtig vocaal talent weet Luka steeds weer mensen te raken en te ontroeren. Haar liedjes vormen een hartverwarmende soundtrack voor iedereen die op zoek is naar betekenis en verbondenheid. Luka is niet zomaar een artiest maar een oprechte soulmate voor iedereen die haar muziek omarmt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over