Op 12 juni is Luka te zien en te horen met een speciaal livestream concert vanuit De Doelen in Rotterdam

Op 12 juni is Luka te zien en te horen met een speciaal livestream concert vanuit De Doelen in Rotterdam

Singer-songwriter & muzikante Luka bracht haar debuut album ‘First Steps of Letting Go’ iets meer dan een halfjaar geleden uit. Afgelopen maand kondigde ze een nieuwe remix EP aan die uit komt op 25 juni en bracht ze eerste remix single ‘Without U (Barbagallo remix)’ uit. Vandaag is de release van de tweede single. Wannes Salomé maakte een prachtige rework van ‘Same Song’, welke nu overal te beluisteren is. Luka’s aankomende livestream vanuit De Doelen, Rotterdam op 12 juni is gratis te bekijken. Tickets voor de Nederlandse clubtour in het najaar zijn nu te koop. Ga naar www.snowstar.nl/shows voor meer info en tickets.

Als er iets is wat geboren artiesten onderscheidt van hen die alleen maar bekendheid nastreven, is het de bijna roekeloos te noemen drang naar creatieve vernieuwing. Het is niet de makkelijkste weg die zij kiezen, maar wel veruit de meest interessante en oprechte. Wie de carrière van Lisa Lukaszczyk bekijkt, kan niet anders dan concluderen dat zij zo’n authentiek talent is dat haar eigen muzikale universum aan het schapen is. Geboren in Kaapstad en wonend en werkend vanuit Rotterdam, timmert de singer-songwriter al geruime tijd onder de naam Luka aan de weg, wat uiteindelijk leidde tot de release van haar debuut album ‘First Steps of Letting Go’ in oktober vorig jaar. Dit album werd zeer goed ontvangen door de Nederlandse en Belgische pers:

  • “Luka is een belofte” - Volkskrant
  • “Even origineel als eigenzinnig” – OOR
  • “dit debuutalbum van Luka laat niemand, nergens onberoerd” – Luminous Dash (BE)
  • “Luka is een enorm talent” – Music Maker
  • “Elk lied voelt als een schilderij” – Dansende Beren (BE)

Luka’s debuut album wordt opgevolgd door een remix EP welke uit komt op 25 juni. De tweede remix van deze EP is gemaakt door Wannes Salomé, onder andere bekend als co-producer en bandlid van Klangstof en hij produceerde Luka’s debuutalbum en ook het voor een Edison en 3FM award genomineerde debuut album van Nana Adjoa. Zijn rework van ‘Same Song’ combineert Luka’s vocals met niets meer dan een piano op een prachtige wijze.

‘Same Song (Wannes Salomé remix)’ is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp.

Luka’s aankomende shows:

  • 12-06 De Doelen, Rotterdam (Gratis livestream) (NL)
  • 14-10 Luxor Live, Arnhem (NL)
  • 16-10 Patronaat, Haarlem (NL)
  • 22-10 BIRD, Rotterdam (NL)
  • 23-10 Metropool, Nijmegen (NL)
  • 26-11 Paradiso, Amsterdam (NL)

Ga voor meer info en tickets naar www.snowstar.nl/shows

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over