Ter viering van de release van haar debuut album treed Luka op 6 november op in Bird, Rotterdam

Singer-songwriter & muzikante Luka brengt vandaag de laatste single uit van haar opkomende debuut album ‘First Steps of Letting Go’. ‘Numbers’ volgt vorige singles ‘Lost Today/Found Tomorrow’, ‘Same Song’ en ‘Tiptoe’ op. Het album ‘First Steps of Letting Go’ komt uit op 9 oktober, en is nu te pre-orderen. De release wordt gevierd met een releaseshow in Bird, Rotterdam op 6 november. Gevolgd door shows in België en Duitsland, en een show in Paradiso, Amsterdam op 10 februari 2021. ‘Numbers’ is nu overal beschikbaar.

Geboren in Kaapstad, opgegroeid in Rotterdam; singer-songwriter Lisa Lukaszczyk vormt het creatieve fundament voor haar band Luka. Wie de carrière van Lisa bekijkt, kan niet anders dan concluderen dat ze een authentiek talent is dat haar eigen muzikale universum aan het schapen is. Haar EP ‘Welcome, Generation Everything’ bracht haar op de kaart en haar opvallende optredens met drummer Joost Wesseling deden de rest. Ondertussen, in de alsmaar voortdenderende wereld, bleek het lastig om niet te worden verzwolgen door wat sommigen ‘succes’ noemen. Luka: “We leven in een tijd waar alles meetbaar is en definiëren ons succes op basis van cijfers. Iedereen lijkt vooral bezig te zijn met hoe ze gezien worden, in plaats van te delen hoe ze zich echt voelen.”

Op het aankomende album ‘First Steps of Letting Go’, zet Luka enorme stappen vooruit terwijl het proces naar het album toe juist in het teken stond van bewust enkele stappen terug doen. In dat proces heeft Luka een open, eerlijk, avontuurlijk en vooral heel eigen geluid gecreëerd. ‘Numbers’ is de laatste single voor release van het album, en gaat over hoe misleidend het is om succes en geluk te meten in cijfers. Voor je het weet ben je alleen maar getallen aan het najagen, terwijl je jezelf voorbij rent en de betekenis verloren gaat. Luka over het nummer: “Dit lied is een reminder dat getallen nooit je identiteit of waarden bepalen. Het zijn slechts cijfers.”

De nieuwe single ‘Numbers’ is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp. Pre-order het album in de Snowstar Records webshop.

Luka zal de volgende shows spelen, ter viering van de release van haar debuut album:

  • 06/11 Bird, Rotterdam (NL)
  • 19/11 FZW Indie Night (Solo), Dortmund (DE)
  • 20/11 Trix, Antwerpen (BE)
  • 10/02 Paradiso, Amsterdam (NL)

Kaarten zijn beschikbaar via http://www.snowstar.nl/shows

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over