In Alloo bij de Lokale Politie maakt Luk Alloo op donderdag 29 oktober 2015 kennis met een nieuw gezicht: dat van Ariana, inspecteur in de politiezone Rupel. Een 24-jarige jongedame in uniform, het is geen evidentie. “Ik doe even graag administratief als buitenwerk, maar er zijn weinig jobs waarin je dat kan combineren. Hier kan dat”, aldus Ariana. Luk volgt haar tijdens een huisbezoek bij een gezin, waarvan de zoon in verband wordt gebracht met een gestolen bromfiets.

Nog in de derde aflevering van Alloo bij de Lokale Politie rijdt Luk mee met hoofdinspecteur Johan. Hij moet een gerechtsdeurwaarder bijstaan bij een uithuiszetting. De woning werd weken geleden gekraakt en de rechtbank heeft geoordeeld dat de familie er wordt uitgezet. “Er is ooit al een gerechtsdeurwaarder doodgeschoten bij een uithuiszetting. We houden dus altijd rekening met mogelijke agressie”, aldus Johan.

Hoofdinspecteurs Frank en Sabine bezoeken in Sint-Amandsberg een woonblok waar 39 nationaliteiten samenleven. “Ik draag zorg voor mijn zorggebied”, zegt Sabine. “Al is het niet altijd even makkelijk.” Een familie bouwt er een te luid feestje. Wanneer Sabine en Johan ingrijpen ontspint er zich een vrolijke scène in de hal van de eerste verdieping van het appartementsgebouw.

In Koksijde merken Brend en Kurt, beiden inspecteurs van de Verkeersdienst, een motorrijder op die op een Vespa rijdt zonder handschoenen. “Het is een zonnige dag vandaag, het is mijn eerste rit in tien maanden”, reageert de motorrijder. “55 euro nu te betalen”, merken de politieagenten fijntjes op. Luk Alloo heeft gelukkig een inventieve oplossing om de man veilig thuis te helpen.

Slachtofferbejegenaars Franky en Céline bezoeken in Adinkerke Jean-Marc, die genade heeft aangevraagd bij de koning. Jean-Marc mag 2 jaar niet meer met de wagen rijden en kan daardoor niet werken. “Ik heb drie keer zonder rijbewijs gereden en betaal daarvoor nu het gelag. Mijn wagen is in beslag genomen en ik heb al duizenden euro’s aan boetes betaald. Maar ik wil werken en niet thuis zitten”, zegt hij. Franky en Céline onderzoeken of er redenen zijn om de man genade te geven.

In Gent voeren commissaris Marc en zijn team een systematische drugscontrole uit in het prostitutiebuurt. “Hier komen veel Noord-Fransen die mogelijk in bezit zijn van drugs en daardoor voor overlast zorgen”, motiveert hij. Met een drugshond worden wagens gecontroleerd, mét resultaat…

De volledige afleveringen van Alloo bij de Lokale Politie kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: