De verhoogde terreurdreiging houdt ons land al weken in de ban. In de achtste aflevering van Alloo bij de Lokale Politie op donderdag 3 december 2015 merkt Luk Alloo dat ook de interventieploeg VIP (Very Irritating Police) het dreigingsniveau 3 nog steeds au sérieux neemt. Luk woont een scherpe controle bij aan de Belgisch-Franse grens in Adinkerke en ziet hoe de agenten met de mitraillette in de aanslag verschillende wagens controleren.

Commissaris Marc en zijn team voeren een STROP-actie (Samen Tegen Rondtrekkers en Overlastplegers) uit in het Citadelpark. “We proberen het park te controleren om de veiligheid te vrijwaren en overvallers te ontmoedigen”, geeft Marc mee. “En we proberen de prostitutie in het Citadelpark in te dijken. Er zijn heel wat mannen die zich prostitueren in de openbare toiletten. Dat is verboden. Kinderen komen hier in het park spelen en daar moet je rekening mee houden.” Commissaris Marc vult aan: “Je zou schrikken moest je weten hoe veel studentes mannen ontvangen om hun studies te betalen”.

Wijkagent Ronny belt met slecht nieuws aan bij Francis. Zijn rijbewijs wordt in opdracht van het parket ingetrokken. “Ik had 1,3 promille in mijn bloed en verlies nu 20 dagen mijn rijbewijs omdat ik enkele Orvallekes te veel heb gedronken met een kleine aanrijding tot gevolg. Het kost me in het totaal 1.600 euro. Dat zijn veel Orvallekes”, reageert Francis.

In Gent bezoeken buurtinspecteurs Sabine en Frank de Black & White, een nieuwe nachtclub die alles in stelling brengt om diezelfde avond de deuren te openen. “Dat is bizar”, meldt Sabine. “Als buurtinspecteur moeten wij op de hoogte zijn van de opening en op voorhand controleren of alle noodzakelijke papieren in orde zijn. En dat is niet het geval. Er is geen officieel document van de brandweer, er is geen nooduitgang, er is onvoldoende veiligheid voor de aanwezigen…”. Het verdict van Sabine is dan ook duidelijk: “De zaak opent vanavond niet!”. De uitbaters zijn echter niet van plan zich zomaar bij die beslissing neer te leggen.

De volledige afleveringen van Alloo bij de Lokale Politie kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: