Op donderdag 1 februari 2018 staat Luk Alloo voor de vierde week op rij voor enkele slapeloze uren. In aflevering 4 van Alloo in de Nacht valt hij in de late uurtjes binnen in enkele plaatselijke cafés, polst hij in het station van Antwerpen naar opvallende verhalen, praat hij met marktkramers en keert hij terug naar de palliatieve eenheid, die hij in seizoen 1 al bezocht.

Op de palliatieve afdeling van het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper wordt Luk door verzorger Kobe naar de kamer van Mark begeleid, een grote fan. “Ik ben net naar Alloo Bij De Wegpolitie aan het kijken”, klinkt het. “Ik ben hier binnengekomen met tranen in de ogen en de gedachte dat het over was. Maar ondertussen ben ik op krachten gekomen en vastberaden om door te zetten. Ik wil niet sterven, want dan kan ik jouw programma’s niet meer zien”, lacht Mark. “Kobe en het hele verzorgingsteam hebben mijn hart verwarmd. Door hen ben ik een ander mens geworden.

In Wuustwezel valt Luk binnen in danscafé ’t Goor, waar paaldansshows worden georganiseerd. De uitbater ziet het nachtleven jaar na jaar veranderen. “Het is niet meer wat het geweest is. Mensen hebben andere prioriteiten: uitrusten, gaan eten, internetten, … Ook de rokerswet heeft klanten weggejaagd. Het sociale aspect valt weg, want mensen moeten middenin een gesprek buiten gaan roken. Wij stoppen er binnenkort mee, ik ga met pensioen.” Luk praat ook met paaldanseres Bella over het nachtleven. “Soms is het zwaar, maar ik ben altijd een nachtmens geweest. Voor 2 uur ga ik nooit slapen.

Ook op de markt van Wilrijk is er héél vroeg in de ochtend al bedrijvigheid. Om 5 uur staat Luk aan het kippenkraam van Ronny en Jenny. “We doen al 28 jaar de markt en hebben altijd vroeg opgestaan”, luidt het. “Op elke markt zijn wij praktisch de eerste. Er is veel voorbereidend werk, want om 8 uur komen sommige mensen al een kip halen. Zelfs op een vrije dag ben ik om 4 uur wakker. Maar binnen enkele weken stoppen we ermee en kunnen we meer tijd in ons appartement in Spanje doorbrengen.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over