In de vierde aflevering van Alloo in de Nacht maakt Luk kennis met Jean-Christophe, een wereldburger: een Antwerpenaar die lang in West-Vlaanderen heeft gewoond, maar ook in Australië, Mexico en Brazilië. Ondertussen is hij naar Thailand verhuisd om bij zijn vrouw en kind te zijn. Maar dat land heeft hem nog geen geluk gebracht: na zes dagen in zijn nieuw thuisland heeft hij een driedubbele beenbreuk opgelopen bij een ongeluk met een motor. Revalideren doet hij in België.

Als er om drie uur ’s nachts nog licht brandt in een mobilhome, wordt Luks nieuwsgierigheid getriggerd. Het blijkt een man te zijn die vroeg in de ochtend mediteert, wanneer het nog rustig is. Hij maakt deel uit van de beweging Hare Krishna en leeft volgens strikte regels.

Luk maakt ook kennis met Diane, een ex-prostituee. Diane heeft een moeilijke jeugd gehad. Haar moeder is gestorven toen ze nog jong was, haar vader heeft haar verlaten en dus is Diane in een instelling terecht gekomen. Wegens geldproblemen heeft ze jaren als Chanel in de prostitutie gewerkt. Ze legt aan Luk uit hoe dat was en waarom ze eruit is gestapt. Samen gaan ze terug naar de kamer waar ze haar klanten ontving.

Luk rijdt ook mee met de wegenwacht in Gent, bezoekt een bakkerij waar ’s nachts taarten worden gebakken en springt op een scooter om pizza’s te leveren. Afsluiten doet hij bij Diane, die ’s nachts Jenny bijstaat. Zij lijdt aan MS en heeft de klok rond assistentie nodig. Diane helpt Jenny en doet er alles aan om haar comfortabel in bed te leggen. Toch zal Jenny ook deze nacht meerdere keren wakker worden en de hulp van Diane nodig hebben.

Alloo in de Nacht, elke donderdag om 21.40 bij VTM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over