Had de zelfmoord van de 29-jarige Kim vermeden kunnen worden? Deze vraag laat Luk Alloo niet los. Gemiddeld 732.704 kijkers – goed voor een marktaandeel van 34,9% op VVA 18-54 (alle cijfers live +5) – volgden vorige week de bijzondere aflevering van Alloo in de Vrouwengevangenis die volledig aan haar onverwachte dood was gewijd.

Op donderdag 27 februari 2014 gaat Luk Alloo in een nieuwe aflevering op zoek naar antwoorden. Een antwoord op de vraag of drugsverslaafden wel thuishoren in de gevangenis. Een antwoord op de vraag waarom drugverslaafden achter de tralies niet beter opgevolgd worden. Een antwoord op de vraag of de dood van Kim vermeden had kunnen worden met de juiste begeleiding.

Luk gaat opnieuw langs bij Chantal en Luc, de ouders van Kim. Zij hebben een advocaat onder de arm genomen om informatie te krijgen over de exacte omstandigheden waarin Kim overleden is. Hoe kan het dat de informatie over de dood van hun dochter zeven maanden na de feiten nog steeds zo karig is? Dat wil ook meester Jos Vander Velpen graag weten.

Vervolgens klopt Luk aan bij minister van Justitie Annemie Turtelboom en Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen. Hij confronteert hen met enkele beelden uit de derde aflevering van Alloo in de Vrouwengevangenis en tracht te weten te komen waarom vrouwelijke gevangenen met een drugsprobleem niet beter geholpen en behandeld worden.

Alloo in de vrouwengevangenis vanavond om 21.40 uur bij vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: