Op donderdag 6 juli komt de Italiaanse componist en pianist Ludovico Einaudi voor een exclusief concert naar Brussel. Na uitverkochte concerten in De Roma, Bozar en Jazz Middelheim komt de populaire componist naar Vorst Nationaal. De ticketverkoop start op donderdag 13 april om 10u via www.greenhousetalent.be.

De klassiek geschoolde Einaudi verwierf faam bij een breed publiek met zijn soundtracks voor films en televisieseries als 'Les Intouchables’, 'I’m Still Here’, 'Doctor Zhivago’ en 'Acquario’.

Daarnaast brengt hij met de regelmaat van de klok solo-albums uit waarbij hij zijn intrigerende composities met steeds wisselende bezettingen uitvoert. Voornaamste wapenfeiten zijn "I Giorni” (2001), "Nightbook” (2009), "In A Time Lapse” (2013), "Taranta-project” (2015) en zijn laatste solo-cd "Elements” (2015). Critici loven de dromerige pianostukken en georkestreerde soundscapes en riepen hem tot de waardige erfgenaam van Chopin, Satie, Glass en Reich uit.

Dat Einaudi’s rustige, langzame, idealistische muziek zo populair is, komt volgens de pianist doordat steeds meer mensen zoeken naar rust, privacy, iets dat helpt om een nieuwe persoonlijke ruimte te creëren. "Ik denk dat mensen voelen dat mijn muziek integer is. Mijn composities zijn eigenlijk een metafoor voor innerlijke reflectie, geduld, privacy en meditatie of bidden. Mijn muziek bereikt veel mensen die daarnaar zoeken en ik vind het geweldig dat dit lukt. Ik maak geen klassieke muziek, maar muziek die over grenzen gaat.”

Vorig jaar haalde Einaudi de wereldpers als het gezicht van de campagne van Greenpeace. Op de adembenemende Noordelijke Ijszee performde hij zijn compositie 'Elegy for the Arctic’.

De voorverkoop voor dit uniek concert start op donderdag 13 april om 10u via www.greenhousetalent.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ludovico Einaudi
Datum: 
6 juli 2017
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over