Van 16 t/m 18 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de uitverkochte zevenentwintigste editie van 'A Campingflight to Lowlands Paradise' plaats. Naast een uitgebreid alternatief muziekprogramma, biedt Lowlands een divers programma op het gebied van o.a. theater, beeldende kunst, dans, wetenschap, comedy en film. Ook boekenwurmen kunnen hun hart ophalen: onder de noemer Lowlands Bookstore staan de meest actuele schrijvers, dichters, verhalenvertellers en andere literaire veelvraten op het podium.

DIMITRI VERHULST

De schrijver van De helaasheid der dingen en Godverdomse dagen op een godverdomse bolkomt weer naar Lowlands voor een diepte-interview met Lebowski Books-hoofdredacteur Jasper Henderson.

THOMAS OLDE HEUVELT

De beste thrillerschrijver van het moment komt gewoon uit Nijmegen – vraag maar aan levende legende én fan Stephen King. Op Lowlands gaat hij in gesprek met de onverschrokken 3FM-dj Eva Koreman.

NIÑA WEIJERS EN ROB VAN ESSEN

Hij is zo’n schrijver waarvan je eigenlijk ongezien elk boek kunt kopen en zij sleepte met haar debuutroman een karrenvracht aan prijzen binnen. Op Lowlands bundelen deze giganten hun krachten voor literair vuurwerk tijdens een dubbelinterview met Pieter van der Wielen.

OEVERLOOS: LEON VERDONSCHOT VS PEPIJN LANEN

Een terugkeer van de legendarische talkshow Oeverloos. De gelauwerde interviewer Leon Verdonschot gaat in gesprek met rapper/schrijver/hunk/vader/genie Faberyayo. Of is het andersom?

SPREUKEN

Yentl van Stokkum, Obe Alkema, Nikki Dekker en Dominique de Groen komen met een manifest voor hekserij, vol magische rituelen en brandende kaarsen. Spirituele zoekers en millennials met een astrologieverslaving, jullie worden verwacht.

WILDE MOEDERS

Annemarie de Gee, Eva Kelder, Yasmine Allas, Saskia de Coster, Sanneke van Hassel en Roos Schlikker schrijven verhalen over het moederschap. Dit is een literaire verhalenrevue waarin de moeder nu eens geen plat personage is, maar juist een boeiende, wilde, vrijgevochten en ambitieuze verschijning.

LÉVI WEEMOEDT & EUS

De aartszwartkijkers Özcan Akyol (EUS) en Lévi Weemoedt zorgen voor een unieke avond met de punchline 'Pessimisme kun je leren' die zowel zwartgalligheid als zelfspot omvat.

BOYBAND, DE LITERAIRE BOYBAND

Jelko Arts, Koen Frijns, Laurens van de Linde, Martin Rombouts en Wout Waanders maken literatuur vol meezingbare refreinen, kekke danspasjes en zwoele blikken. Ga ze zien nu ze nog samen zijn.

DUIZEND DODE DICHTERS

Jos Nargy, Bert Wabbe, Joost Oomen en Joep Hendrikxs gaan samen hardop door het canon van grote dode vaderlandse dichters als Hugo Claus, Annie M.G. Schmidt, Simon Vinkenoog, Lucebert en Vasalis denderen. Van de doden niets dan goeds.

GAME OF POEMS

Poetry is coming: beleef in 73 gedichten van Thomas Möhlmann, Daan Doesborgh
Ellen Deckwitz en Ingmar Heytze alle afleveringen van de legendarische serie Game Of Thrones. Muzikaal omlijst door Asfaltfeeën.

MENSEN ZEGGEN DINGEN – OP DIE TOUR!

Een karavaan vol vertolkers van snoeiharde poëzie, gesproken woord, comedy, proza, muzikale hoogtepunten en rijmelarij van het formidabelste formaat. Sprekers zijn Naomi Grant - Veldwijk, René Oskam, Jesse Laport, Lev Avitan, Sara van Gennip en Teddy Tops.

OOIT ATEN WE DIEREN

Schrijfster en antropologe Roanne van Voorst geeft samen met 2 acteurs een multimediale lezing over de toekomst van dingen die Lowlanders op dit moment raken – van vrienden en geld tot veganseksualiteit en lovebots.

DE POËZIE CENTRALE

Aan de telefoon krijg je live een overrompelend gedicht voor je oren en mag je zelf kiezen waarover het gaat: seks, liefde, woede of drank. Dichters die je hier kan tegenkomen zijn Daan Doesborgh, Martje Weijers, Joost Oomen, Tijdelijke Toon, Iduna Paalman, Jelmer Esmyn van Lenteren, Max Greyson, Naomi Veldwijk, Jasper Serraris en Maurits Verhoef.

De presentator van het Lowlands literatuurprogramma is Teddy Tops.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over