Knetterende breakdance. Stoute striptease en fenomenale funk. Veelbesproken of juist onderbelichte kwesties van toen, nu en morgen. En nog veel meer moois: dit is Theater + Dans van LL24! De traditionele schouwburg tijdens je weekendbreak in de Flevopolder heet natuurlijk Juliet, en wordt dit jaar bevolkt door deze elf theater- en dansgezelschappen:

ISH Dance Collective – Rhythm & Flow
Wat krijg je als je een giga buizenconstructie, twaalf performers en twee muzikanten op een podium zet? Juist, een spectaculair speelparadijs voor ISH Dance Collective. Verwacht sensationele powermoves en opzwepende muziek. En vergeet niet te ademen!

The Ruggeds & Ghetto Funk Collective – GROOVE
In ‘GROOVE’ koppelen The Ruggeds & Ghetto Funk Collective de werelden van Soul Train en breakdance aaneen tot één swingende muziekexpres, nokvol halsbrekende toeren. Voor soul brothers, funk sisters, b-boys & fly-girls, en iedereen daartussenin.

Orkater – De plantage van onze voorouders
Manoushka Zeegelaar Breeveld en Malou Gorter willen in dit bejubelde Orkater-stuk met livemuziek 150 jaar na dato de open wond van ons koloniale verleden verbinden en (laten) helen. Maar op het toneel gaat meedogenloos de pleister eraf.

De Warme Winkel – Myrte Siebinga zoekt een kamer
Myrte Siebinga (24) zoekt een kamer. Wie kent het niet: de wanhoop die het gebrek aan ruimte vandaag de dag veroorzaakt. Serious stuff, maar laat het maar aan De Warme Winkel en Siebinga om daar een even scherpe als kolderieke draai aan te geven.

Club Guy & Roni – MORNING ECSTASY
Verkreukeld in je tent liggen braden tot diep in de middag is er niet bij als het aan Club Guy & Roni ligt. Dansen zul je! Wekker zetten dus en bijtijds uit die zweet-iglo om weer in contact te komen met je lijf. Met livebeats van Thijs de Vlieger (aka Thys, ex-Noisia).

Club Gewalt en De Dansers – DEEP/END
Het individu is failliet, leve het collectief. In ‘DEEP/END’ versmelten de muziekperformances van Club Gewalt en de dansconcerten van De Dansers tot één groot vibrerend, tienkoppig lichaam, dansend op weg naar een onzekere toekomst. Samen.

Conny Janssen Danst – ZIEL
Lust for life is het kloppend hart van ‘ZIEL’, de nieuwe productie van de Rotterdamse Lowlandsveteranen Conny Janssen Danst. Levenslust in dansvorm. Een zoektocht naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Tien zielen, één doel.

Amsterdam Burlesque Revue – Razzle Dazzle
Burlesque is stout, dus leuk! Laat je inpalmen door de Clowneske Verleider, de Body Positivity Queen, de Circusartiest, de Stagekitten of de Klassieke Schoonheid in het zinnenprikkelende ‘Razzle Dazzle’ van de Amsterdam Burlesque Revue!

REDO ft. DOMNIQ – No Excuses, No Limits!
REDO is een wereldwijd gevraagd danser met fysieke uitdagingen, battledeelnemer en en motivational speaker. Samen met allroundmuzikant DOMNIQ ontwikkelde hij ‘No Excuses, No Limits!’: een krachtige presentatie in woord, muziek en fenomenale dans.

155 & Maas theater en dans – Stuntkont
Lachen, gieren, brullen, te midden van oehs en aahs om de impulsieve en knotsgekke, maar fantastische dansers van 155 (eenvijfvijf), in de kleuren piesgeel en poepbruin. Eén grote ode aan het kind in onszelf, stampvol breakdance, moves, muziek en gekkigheid.

George & Eran Producties – Je mag ook niks meer zeggen
Van gebakje tot spruitjesluchtkabinet. Van prinsessen-Insta tot precisiebombardement. De hele dag zitten we in een dialogendraaikolk. George & Eran gaan in op verschuivende grenzen in het debat in deze snelle, humoristische en herkenbare voorstelling.

LLowcast #3
Melige taferelen en serieuze gesprekken tijdens LLowcast aflevering 3 van dit jaar, waarin Justin programmeurs Stella van Leeuwen (theater en dans) en Hans van Rompaey (comedy en literatuur) over de vloer heeft. Met een knipoog vertelt Stella dat je recensies vooral niet al te serieus moet nemen en Hans meent dat het beste tijdstip voor een rozige lachkick zondagmiddag is.

Verder belt Justin met Maxim Hartman over de voorstelling die hij samen met Willem Treur speciaal voor Lowlands maakte: 'THE GREAT RESET'. En met Manoushka Zegelaar Breeveld van Orkater blikt hij alvast vooruit naar de indringende voorstelling 'De plantage van onze voorouders'. Beluister de aflevering hier (Spotify) of zoek naar ‘LLowcast’ in je podcast app naar keuze en ontdek de mustsees van het theater & dans- en comedyprogramma van LL24! Binnenkort worden meer namen bekendgemaakt. Op lowlands.nl is een uitgebreide omschrijving van de aangekondigde acts te vinden en via de officiële Lowlands 2024 Spotify-playlist kan alvast worden beluisterd wie er deze zomer naar Lowlands komen.

A Campingflight to Lowlands Paradise

16 + 17 + 18 augustus 2024
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl

Festivaltickets voor LL24 zijn uitverkocht.

Via de Ticketmaster website is het mogelijk om op een veilige manier tickets over te kopen van kaartkopers die toch niet meer naar Lowlands gaan. De doorverkoopmogelijkheid is beschikbaar tot 15 augustus 04.00 uur. Daarnaast is het mogelijk om een ticket kosteloos via Ticket Transfer door te sturen. Lees hier alle ticketinformatie. Geen zin om met kampeerspullen te sjouwen of behoefte aan meer luxe en comfort? Boek dan een accommodatie op de Gllamcamp via gllamcamp.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over