Dave keert vandaag terug met zijn langverwachte studioalbum We're All Alone In This Together, met daarop gastbijdrages van o.a. Stormzy, James Blake, WizKid en Snoh Aalegra. Sinds de release van zijn veelgeprezen debuutalbum Psychodrama uit 2019 heeft Dave in alle stilte gewerkt aan zijn nieuwe project. Zoals de luisteraar dat van de Londenaar gewend is, is het nieuwe album doorspekt met introspectieve teksten en beladen bekentenissen in verhalende vorm.

Onderwerpen zoals zijn vroegere thuissituatie, een moeizame relatie met zijn eerste geliefde, zijn vaderland Nigeria, verborgen angsten en het behalen van successen op jonge leeftijd passeren de revue. De producties komen van onder meer Jae5, Kyle Evans, James Blake en Dave zelf. Het album telt in totaal 12 nummers en duurt precies éen uur. Het nummer Both Sides Of A Smile feat. James Blake bijvoorbeeld - dat zich uitstrekt over 8 minuten - is een typerend hoogstandje waarop engelachtige zang en emotievolle rapverses samenkomen.

We're All Alone In This Together is nu digitaal en op cd verkrijgbaar. De fysieke release op vinyl verschijnt later jaar, waarover later meer info volgt.

Luister hier naar We're All Alone in This Together

De 23-jarige Dave groeide op in het Zuid-Londense Streatham en zag op jonge leeftijd zijn oudere broers afglijden, die beiden in de gevangenis belandden. Zijn alleenstaande moeder deed er om die reden alles aan om hem daarvan te weerhouden, met succes. Hij bleef op het rechte pad, leerde zichzelf pianospelen en kan met zijn verhalende manier van rappen terugblikken op de onzekere jaren die inmiddels achter hem liggen. Tegenwoordig is Dave een van de grootste Britse hiphopartiesten van dit moment en speelt hij headlineshows op o.a. Glastonbury, Lowlands en Parklife Festival.

Hij doorbrak begin juli de stilte met een surprise release samen met Stormzy en de aankondiging van zijn tweede plaat We're All Alone in the Together dat vandaag is verschenen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over