Vorig jaar op 16 en 17 september stond de crème de la crème van de Vlaamse showbizz terug in Scherpenheuvel op het podium van Lolands.

Het festival was al in juli, voordat de reclamecampagne eigenlijk moest beginnen, volledig uitverkocht. Dat was voor ons als organisatoren een heel fijne verrassing, maar bracht toch ook wel wat nieuwe uitdagingen met zich mee. Ook de weergoden waren ons iets minder goed gezind dan andere jaren, maar dankzij het enthousiasme van de artiesten en ons fantastische publiek werd het een topeditie.

Het doet deugd dat je als team op deze manier iets kan betekenen voor de gemeenschap. Mensen samenbrengen om te lachen en te feesten, dat is het leukste wat er is. Het wordt nog veel mooier als je dat allemaal kan doen met een nobel doel voor ogen. Ons doel is nog steeds om de KULeuven financieel te ondersteunen in het onderzoek naar de ziekte ALS. Enkele dagen na Lolands werden we ook blij verrast met het nieuws dat het team onder leiding van prof Van Damme (dat wij rechtstreeks financieren) een significante doorbraak had gerealiseerd in het onderzoek.

Ook dit jaar zijn we blij dat we het onderzoek een flinke boost kunnen geven, want op de Lolands cheque voor 2022 prijkt het schitterende bedrag van 114.826€. Dit brengt het totaal na 10 edities van Lolands op het verbazingwekkende en fantastische bedrag van 500.342€. (je leest het goed…een half miljoen euro dat reeds naar de KULeuven ging)

Wij vinden het zeer belangrijk om nogmaals heel erg te benadrukken dat we dit resultaat nooit konden bereiken zonder een schitterende ploeg vrijwilligers die al jaren klaar staat om zeer hard te werken. Ook onze sponsors willen wij zeer dankbaar zijn. Natuurlijk is er geen sterk financieel resultaat zonder het talrijk opgekomen publiek, dus ook daar gaat onze enorme dank naar uit.

Wij ronden graag af door even een vooruitblik te doen naar Lolands 2023. Onze 11de editie zal doorgaan op 15 en 16 september. Wegens juridische redenen kan dit echter niet meer onder de naam Lolands. Dit zal ons echter niet tegenhouden om een fantastisch vervolg te breien aan de vorige 10 jaar. Binnenkort communiceren we hierover meer.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over