Wie wordt The Voice van Vlaanderen 2016? Op vrijdag 3 juni 2016 gaat het dak van Flanders Expo in Gent er af voor de ultieme finale. Met hún stem de stem van de kijker winnen: dat is waar het voor Lola, Gilles, Jan en Jimmy allemaal om draait. Deze vier overleefden de Blind Auditions, de Battles én alle liveshows en gaan vrijdag de eindstrijd aan. Wie gaat naar huis met de overwinning, een geldprijs van €25.000 en een platencontract?

De finale wordt geopend door twee gloednieuwe vocale talenten. An Lemmens en Sam De Bruyn brengen het nummer dat twitterend Vlaanderen voor hen uitkoos via de hashtag #anensam. Vervolgens krijgen de finalisten met 2 nummers de kans om stemmen te verzamelen: 1 individuele song en 1 duet met hun coach. Wanneer iedereen aan bod is geweest, stopt het Voice-avontuur voor de 2 talenten met de minste stemmen. De overblijvende superfinalisten brengen nadien nog een zelfgekozen best of-nummer uit hun Voice-parcours. Diegene die dan de meeste stemmen verzamelt via 6677, wordt dé Voice van Vlaanderen.

Dat het een finale boordevol muzikaal talent wordt, staat vast. Ook de Britse Dua Lipa zakt naar Gent af om haar hit Be The One te brengen. Daarnaast staat ook Laura Tesoro, de Voice-ontdekking uit 2014, op het podium van Flanders Expo. Zij brengt What’s The Pressure, het nummer waarmee ze de 10de plaats inpalmde op het Eurovisiesongfestival.

Met deze nummers willen de 4 finalisten bewijzen dat zij dé Voice van Vlaanderen zijn:

TEAM BENT

  • Gilles (19, Roeselare) zingt When Will I Be Famous van Bros
  • Duet met coach: Steppin' Out van Joe Jackson

TEAM NATALIA

  • Jimmy (36, Geraardsbergen) zingt Every Little Thing She Does van The Police
  • Duet met coach: Just Give Me a Reason van P!nk ft Nate Ross

TEAM KOEN

  • Lola (19, Oostende) zingt When We Were Young van Adele
  • Duet met coach: Crazy in Love van Beyoncé

TEAM BART

  • Jan (59, Willebroek) zingt Always On My Mind van Willie Nelson
  • Duet met coach: Long Train Running van Doobie Brothers

Qmusic zendt live uit vanuit de backstage: Heidi Van Tielen presenteert samen met Kürt Rogiers

Ook Qmusic volgt de finale van The Voice van Vlaanderen op de voet. Q-dj Heidi Van Tielen – die normaal elke weekdag tussen 16.00 en 19.00 met Sam De Bruyn presenteert - gaat deze keer op de dag van de finale tussen 16.00 en 19.00 live uitzenden vanuit de backstage van The Voice. Aangezien Sam elke week mee The Voice presenteert, kreeg Heidi de voorbije weken op vrijdag versterking van iemand anders. Nu vrijdag presenteert ze met Kürt Rogiers, die samen met haar de sfeer backstage gaat opsnuiven. Het duo krijgt ook al zeker bezoek van Laura Tesoro en Dua Lipa.

Tussen 19.00 en 00.00 neemt Q-dj Vincent Vangeel het over met Que Pasa. Vincent krijgt daarvoor de hulp van Silke Mastbooms, die zelf nog in het verleden op het podium van The Voice van Vlaanderen heeft gestaan.

De volledige afleveringen van The Voice van Vlaanderen kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: