De zomer van 2021 zal nog niet zijn zoals we die gewend zijn, maar toch is Lokerse Feesten hoopvol dat een coronaveilige editie haalbaar is. De huidige situatie en de vooruitzichten voor deze zomer maken het moeilijk om in 2021 een festival met vele internationale artiesten op volle capaciteit aan te bieden aan onze bezoekers. Voor het tweede jaar op rij zal deze zomer ons niet volledig bieden wat we willen. Maar we willen niet bij de pakken blijven zitten. We zijn al een poos een alternatief aan het voorbereiden. Dit alternatief, dat voor alle duidelijkheid op dezelfde locatie en tijdstip zal plaats vinden, wordt momenteel volop uitgewerkt.

Achter de schermen zijn vele van onze vrijwilligers al heel druk bezig met de voorbereiding en de goesting om een coronaveilige editie te organiseren is er wel degelijk. Garanties dat deze kleinschaligere editie er komt kunnen we nog niet geven. Dat is in deze tijden sowieso onmogelijk. Kleinschaliger betekent echter niet dat we willen inboeten aan kwaliteit. We hopen absoluut dat er terug muziek in augustus op de Grote Kaai zal spelen. Maar dit kunnen we niet alleen beslissen: we zijn hiervoor afhankelijk van de snel evoluerende situatie maar ook van het kader en de ondersteuning die door de overheid wordt geschapen. Hoe dit alternatief er concreet zal uitzien kunnen we nu nog niet zeggen. Ook voor ons zijn er nog heel wat onduidelijkheden; dat is nu eenmaal eigen aan deze snel evoluerende situatie. We volgen de situatie daarom op de voet en trachten met onze brede groep vrijwilligers zo snel mogelijk te schakelen. Van zodra we dit rond hebben, zullen we dit met evenveel trots voorstellen.

Toch zijn we hoopvol. We zijn ervan overtuigd dat een coronaveilig en kwalitatief alternatief niet alleen mogelijk is, maar ook broodnodig voor de sector en, voor jullie, onze trouwe bezoekers. We hopen, uit de grond van ons hart, jullie binnenkort op de Grote Kaai te kunnen verwelkomen. Hou ons in de gaten!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over