Hey! Wat een manier om 2017 te starten: PIXIES spelen op vrijdag 4 augustus op de Grote Kaai!! Dé indie cultband van eind jaren '80 en begin jaren '90 beleeft een ijzersterke comeback, met een alom geprezen nieuw album ‘Head Carrier’ en recente triomfantelijke passages op Rock Werchter, Dour en in de Lotto Arena. ‘Where Is My Mind?’, ‘Debaser’, ‘Monkey Gone To Heaven’, ‘Here Comes Your Man’, ‘Velouria’, ‘Bone Machine’, ‘Alec Eiffel’, ‘Gouge Away’, het blijven ook na 20 jaar geniale indie classics.

De voorverkoop voor deze dag start meteen via www.lokersefeesten.be, wacht niet te lang om uw tickets te bestellen! Belangrijk: vanaf dit jaar zijn alle ticketprijzen inclusief administratie- en transactiekosten, deze worden dus niet meer apart aangerekend.

De 43e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 4 tot en met zondag 13 augustus 2017. Eerder werden reeds DOE MAAR en ANOUK bekendgemaakt. Meer nieuwe namen en info en prijzen voor de (nieuwe) camping volgen zeer binnenkort.

Boek een Lokerse Feesten-Bus! Kom je in groep? Met vrienden, collega’s, familie?

Koop 50 tickets voor de avond van 4 augustus voor 2100 euro (of 35 voor 1500 euro), en je krijgt er gratis een bus bij. Wij halen je op met de bus en brengen je terug waar je maar wil in een straal van ± 100 km rond het festival!

Info en reserveren via marketing@lokersefeesten.be.

(één oppik- en drop off-plaats per bus - afstappen aan ingang Lokerse Feesten - prijzen inclusief avondtickets, kosten, btw én chauffeur - facturatie op aanvraag)

Pixies

Wat is indierock? Indierock is een koosnaam voor (gitaar)bandjes die aan de buitenranden van de popmuziek resideren en er meestal ook blijven, met opgetrokken wenkbrauwen staren naar de fratsen van de supersterren en ondertussen het avontuur en tegendraadsheid in hun eigen, aparte liedjes niet schuwen. De jaren 80 leek wel een kraamkliniek waar honderden van dat soort briljante muziekkorpsen geboren werden. Sonic Youth, Swans, Minutemen, Black Flag, Big Black, Hüsker Dü en vele anderen streden om vele zilveren medailles, maar het goud in dat decennium werd vooral behaald door onze headliner van de Lokerse Feesten, editie 2017: Pixies. Pixies spelen in Lokeren! De huidige veertigers die er toen ook al bij waren schreeuwen zich door deze krantenkop momenteel een verpulverde adamsappel. Voor wie zich alsnog in de haren krabt en niet goed weet wie of wat die feeën zijn laten we de Wikipedia in onszelf even los : Pixies is een lawaaicombo uit Boston dat zich destijds specialiseerde in zalven en slaan en in scheermesjes verpakte popliedjes, in ontroering én niets ontziende bulldozerrock, en dat in de moedertaal maar sporadisch ook in het Spaans.

Op hun vijf platen in de periode 1987-91 vuurden ze aan een duizelingwekkend tempo - enkel The Ramones deden hen dat ooit voor - dan ook een spectaculaire collectie wonderliedjes op ons af, liedjes die sindsdien blijven logeren in het collectieve geheugen van al wie jong was in de jaren 80. Indierock is na de split van de Pixies blijven evolueren en de nieuwe generaties muziekliefhebbers dansen vooral op hun eigen helden, maar dat neemt niet weg dat de reünie van Black Francis met zijn oude makkers op kinderlijk veel enthousiasme kan rekenen. Uitverkochte zalen, euforische reacties, tieners, twintigers en dertigers die vechten om een kaartje, maar ook : nieuwe platen! Vooral "Head carrier" (2016) bewijst dat Francis en co nog steeds in staat zijn om kleine explosies te creëren die je trommelvliezen strelen, om fijne melodieën te laten paren met uitbarstingen van waanzin en herrie en dat ontroerende schoonheid vaak gehuisvest is tussen vier muren van heibel en distortion. "Head carrier" dook her en der op in eindejaarslijstjes en dus was een nieuwe wereldtoernee opportuun, om de fans nog maar eens te tonen hoe je stennis omzet in ware kunst. Pixies, dames en heren, spelen in Lokeren op 4 augustus. Straffer dan dit wordt een vrijdagavond in Lokeren nooit meer.

Over De Lokerse Feesten

De 43e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 4 tot en met zondag 13 augustus 2017. Na een zeer succesvolle 2016 editie gaan we ook nu weer voor een eclectische mix van metal en hard(e) rock over dance, roots en urban tot pure pop. Dat is wat dit stadsfestival reeds meer dan 40 jaar (sinds 1975!) zo uniek en gesmaakt maakt voor een heel verscheiden publiek.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lokerse Feesten 2017
Datum: 
4 - 13 augustus 2017
Locatie: 
Grote Kaai, Lokeren

Reservatie:

Meer over