Loïc: Zot van Koken, maandag 9 t.e.m. vrijdag 13 september om 18.00 bij VTM

De keuken van de gloednieuwe VTM-chef Loïc Van Impe is na één week intussen goed opgewarmd. Heel wat Vlamingen leerde de voorbije dagen Loïcs smakelijke en toegankelijke gerechten kennen. Van maandag 9 t.e.m. vrijdag 13 september gaat hij opnieuw aan de slag met verse ingrediënten, die hij zelf bij de teler, producent of brouwer gaat halen, om er een topgerecht mee op tafel te zetten. Dinsdag 10 september is meteen een feestelijke dag in de keuken van Loïc, want dan viert hij zijn 26ste verjaardag. Hij trakteert op een heerlijk tacofestijn!

Op maandag 9 september herbeleeft Loïc zijn jeugd als hij het eerste gerecht dat hij als 10-jarige voor zijn vriendjes maakte opnieuw bereidt: tortellini’s met drie Belgische kazen. De supersimpele bereiding evolueerde ondertussen naar een echt fijnproeversgerecht.

Dinsdag 10 september is Loïc jarig en dat viert hij met taco’s met drie bereidingen. “Echt een sharing-dish om in het midden van de tafel te zitten en te delen”. Het feestvarken kiest twee malse stukjes rundsvlees, onglet en pulled beef, en maakt een vegetarische variant met zwarte bonen.

Op woensdag 11 september maakt Loïc een gerecht dat hem doet terugdenken aan zijn vakantie in Zuid-Frankrijk: een salade met geitenkaas waar hij voor “le goût de la Provence” warme perziken aan toevoegt. Op donderdag 12 september staat een Belgische klassieker op het menu: een Luikse salade. Loïc overgiet zijn salade met een zelfgemaakte vinaigrette, die naar eigen zeggen niét kan mislukken.

Vrijdag vraagt om comfortfood. Loïc maakt op 13 september een broodje met varkensvlees en chutney van kiwibes. Een vrucht die nog niet gekend is bij het grote publiek, maar een echte vitaminebom is.

OP HET MENU

  • Maandag 09/09: Tortellini's met 3 Belgische kazen
  • Dinsdag 10/09: Tacofestijn
  • Woensdag 11/09: Salade met perziken en geitenkaas
  • Donderdag 12/09: Luikse salade en vinaigrette
  • Vrijdag 13/09: Broodje van varkensvlees met een chutney van kiwibes

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over