Hoe is het om als prille twintigers een klein half jaar in Japan te leven? Het jonge koppel Loïc en Ella vertrok eind augustus voor vijf maanden naar het verre Japan. Op meer dan 10 000 kilometer van huis studeert Ella de komende maanden aan de Kindai universiteit en ondertussen trekt Loïc er met zijn camera op uit om de stad en de mensen beter te leren kennen.

Hij brengt vanaf woensdag 4 oktober wekelijks verslag uit van hun avonturen in Iedereen beroemd. Hoe is het leven daar, hoe zijn de Japanners in het dagelijkse leven en hoe zit het met hun eetgewoonten? Vooral dat laatste onderwerp interesseert Loïc, want in zijn vrij tijd maakt hij populaire kookfilmpjes op zijn Facebookpagina en heeft hij er ondertussen zo'n 44 000 fans.

De eerste kennismaking

In de eerste aflevering van de nieuwe rubriek Konnichiwa ziet de kijker dat de twee het moeilijk hebben bij het afscheid van vrienden en familie in Brussel. “Het is de eerste keer dat we zo lang weg zullen zijn van huis”, zegt Loïc. Ze ontdekken na een lange vermoeiende reis hun mini-appartement en blikken opgelucht vooruit naar hun nieuwe thuisland: "Volgende keer proberen we ons verstaanbaar te maken".

Wie zijn Loïc en Ella?

Loïc Van Impe is 24 jaar, komt uit Tervuren en werkt als monteur bij het productiehuis Lecter Media. Helemaal onbekend in Vlaanderen is hij niet: hij maakt als populaire Facebookblogger Loicfood flitsende kotfood-filmpjes waarin hij zowel in het Nederlands als het Frans eenvoudige, snelle en lekkere gerechtjes klaarmaakt die spotgoedkoop zijn.

Zijn vriendin, Ella Dehandtschutter komt uit Leefdaal, is 21 jaar en studeert event-en projectmanagment in Leuven.

Nieuwe rubriek Konnichiwa, vanaf 4 oktober elke woensdag in Iedereen beroemd om 19.40 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over