Sloof je niet uit om de titel van Loïc Nottet’s nieuwe album te ontcijferen, het is een verzonnen woord. Een mash-up van het Engelse ‘silly’ en het Franse ‘syllogomanie’, wat vrij vertaald een dwang om te hamsteren betekent. Voor Loïc is ‘Sillygomania’ vooral een paswoord waarmee hij toegang krijgt tot zijn paralel universum van multi-getalenteerd wonderkind.

Let the show begin....

Loïc, die intussen 23 jaar oud is, ontwikkelde de talenten waarvoor hij nu geprezen wordt al van jongsaf. Zijn passie voor dans en choreografie raapte hij op na het bekijken van de film ‘Ghost’ van Michael Jackson. Als zanger stak hij de neus aan het venster in 2014 in The Voice, een talentenjacht waartoe hij uitgedaagd werd door een vriend. Loïc aanvaardde de challenge en werd tweede. In 2015 werd hij voor België met een indrukwekkende act vierde op het Eurovisie Songfestival. Datzelfde jaar volgde een deelname én overwinning in het dansprogramma ‘Dance With The Stars’ op TF1 in Frankrijk.

Al deze ervaringen bundelde Loïc in zijn debuutalbum Selfocracy’ (2017) waarop hij een inkijk geeft in een melancholische en poëtische wereld, overgoten met een visuele saus van eigentijdse dans. Het album haalde platinum in België.

Op zijn tweede albumSillygomania’ spreidt Loïc zijn volle capaciteiten als singer/songwriter, danser, choreograaf en ontwerper tentoon. Hij dompelt zich onder in zijn passies en angsten en geeft zich bloot in vier diverse karakters: de verleider, de clown, het kind en de melancholicus. Loïc drijft zijn verpersoonlijking van die verschillende karakters tot het uiterste.

Beeld je de esthetiek in van een Tim Burton film die fascinaties oproept met Sia’s transgenetische pop. Halloween knipoogt om de hoek met de kortfilm die hoort bij het zoet-zure nummer ‘Candy’. Nieuwe thema’s zijn de weigering om op te groeien in ‘On Fire’, zelfdestructieve charme in ‘Heartbreaker’ en een pleidooi aan de sterren in de enige Franstalige song op het album: ‘Monsieur, Madame’.

Alles wordt versterkt, niets is verborgen. Zoals in een sprookje dat hem betovert met donkere magie en waarin hij uiteindelijk zichzelf vindt. Een fenomeen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over