Op een onbewoond eiland staat een grote villa. Tot voor kort was hier niemand, maar een week geleden werden Mr. en Mrs. Rogers verzocht het huis klaar te stomen voor hoog bezoek. De geheimzinnige opdrachtgevers hebben acht gasten uitgenodigd die elkaar van haar nog pluim kennen. Wat hebben ze gemeen buiten die gemeenschappelijke vriend? De gasten arriveren op het prachtige en rustige eiland. Ze worden goed onthaald door Mr. en Mrs. Rogers maar de gastheer en gastvrouw zijn er nog niet. Blijkbaar hebben ze vertraging en arriveren ze een dag later. Als Mr. Rogers de muziek wilt opzetten, blijkt op de plaat helemaal geen muziek te staan maar een boodschap. De stem vertelt wat iedereen in de kamer op zijn kerfstok heeft. Misschien toch niet zo toevallig dat ze daar allemaal zijn? Ieder van hen heeft wel de dood van een ander op zijn geweten. Maar zijn ze daar ook effectief schuldig aan? En wat wou de geheimzinnige gastheer/vrouw daar aan doen?

Het wordt pas echt angstaanjagend als één voor één de gasten om het leven komen. Als snel wordt duidelijk dat het iets te maken heeft met het gedicht dat boven de schouw hangt. “Tien kleine soldaatjes…” Telkens er iemand sterft verdwijnt er ook een soldaatje van de schouw. De gasten verliezen zienderogen hun lotgenoten, maar wie is de schuldige? Ze realiseren zich dat het niet anders kan dan dat één van hen de moordenaar is. Iedereen verdenkt elkaar, maar zullen ze hem/haar kunnen ontmaskeren voor de soldaatjes herleid zijn tot 1?

De Loge 10 productie “Toen waren er nog nul” is een herneming van de “Tien kleine negertjes” uit het speelseizoen 2010-2011. De cast is wat veranderd maar de regie was nog steeds in handen van Bruno Van Heystraeten. Samen met de cast heeft hij ook deze productie tot een pareltje gemaakt. Het verhaal werd geschreven door Agatha Cristie. Het stuk is een spannende thriller van het begin tot het einde. Het publiek zat op het puntje van zijn stoel en sprong meermaals omhoog van het verschieten. Tot op het einde bleef het onduidelijk wie nu juist de dader was. Maar naast de spanning was er ook plaats voor een streepje humor. Ook de verhalen van de personages zorgden ervoor dat de zaal ontroerd raakte en meevoelde met de personages. Een perfecte timing, een uitmuntende prestatie van de acteurs en een prachtig decor maakten het gehele plaatje af. Kortom een fantastische voorstelling die je zeker moet gezien hebben!

De cast

Mr. Rogers Mr. Rogers
Mrs. Rogers Ann De Winne
Mr. Lombard Guillaume Devos
Mr. Marston Michiel De Meyer/Wout Verstappen
Mr. Wargrave Hans Ligtvoet
Vera Claythorne Nathalie Wijnants
Major Mc Kenzie Erik Goris
Dr. Armstrong Wim Van de Velde
Emily Brent Karin Jacobs
Mr. Davis Bob Selderslaghs

Voel je het al kriebelen? Wil je zelf meegezogen worden in dit spannende verhaal? Boek dan snel je tickets via www.loge10.be “Toen waren er nog nul” speelt nog tot en met 2 april in de Rode zaal van het Fakkeltheater.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: