Timothy Vos

Ja hoor, op 20 juni is er dit jaar opnieuw de start van Graspop op de anders zo rustige Dessele weide aan de Boerentang.

Met een zeer uiteenlopende line-up hopen we op een geslaagd festival en we zijn niet alleen, zo blijkt uit de ticketverkoop. Zo mogen we onder meer Testament, Trivium, Disturbed, Krokus en Stone Temple Pilots verwelkomen, om de headliners Within Temptation, Kiss en Slipknot niet te vergeten!

Op deze startdag van het festival treffen we al menig festivalganger aan, gepakt en gezakt met tientallen kilo's proviand, tent en vooral veel goesting om er in te vliegen.

Black Peaks en Hemelbestormer mogen het startschot geven en ondanks het vroege uur is er toch al aardig wat volk aanwezig in de Red Bull Metal Dome en aan de Jupiler Stage. Wanneer tijdens het optreden van Nasty de eerste moshpits opduiken, weten we dat de toon voor de volgende 3 dagen gezet is.

Ondanks het frissere weer, is de sfeer op de weide en de camping "The Boneyard" zoals altijd optimaal. Drankenstanden hebben al volop hun werk en ook de nodige powerfoods worden gesmaakt. En het is nodig, want als de gevestigde waarde Raven "The Marquee" opent voor dit metalweekend kan je nooit genoeg energie hebben. Bij valavond kunnen we de misschien wel de meest beloftevolle band van vandaag verwelkomen. De kerels van Aborted staan al voor de 5 de maal op Graspop en we weten ook waarom, ze zijn loeihard, loepzuiver en met hun Grindcore is het een aanrader.

Afsluiten doen we vandaag met Philip H. Anselmo (ex-Pantera), die met een verassend overtuigende mix van meerdere sub-genres, The Marquee doet ontploffen. Voor degene die na deze eerste festivaldag nog energie over hebben, is er steeds Goe Vur In Den Otto, of de gezelligheid van "The Boneyard". Benieuwd naar dag 2 van dit stevige festival? Lees straks meer op www.frontview-magazine.be!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Graspop 2019
Datum: 
20/06/2019
Locatie: 
Dessel
Meer over