Een stem die teruggrijpt naar de essentie. Jaz zy sferen en soulful vingerknippen. Liz Aku staat sterk en dat zullen we geweten hebben. Na haar opgemerkte passages bij onder meer DeLaVega, Internationals en Jerboa trok Liz naar Nieuw-Zeeland. Ze kwam er niet alleen zichzelf tegen maar ook Mara TK, frontman van Electric Wire Hustle, die haar warme klasse wist vast te leggen op plaat. Ankhor is het nieuwe soulalbum van Liz Aku en verschijnt 5 mei op Sonar Kollektive (het label van Jazzanova) met bijdragen van o.a. Chief & Deheb, Zulu Moon, Bart Maris, Lander Gyselinck en Potatohead People. Album voorstelling 20 Mei in NEST (Gent).

Maak kennis met het album via “The Drum Major Instinct”, een super mooie soulvolle track: https://play.spotify.com/album/55QDyobXwkxofm8O6yjmYc?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open

Het heeft een poos geduurd, maar met haar nieuwe album Ankhor zal Belgisch soultalent Liz Aku nog maar eens bewijzen dat muziek geen vak is maar een roeping. De release staat gepland op 5 mei 2017.

Aangescherpt door een jarenlange samenwerking met Belgische toppers, is het geluid van Liz Aku het resultaat van een zoektocht. Die bracht haar langs namen als Ozark Henry, Sweet Coffee en DeLaVega en culmineerde resoluut in het solodebuut Me, Versatile Me. Haar zachtkaramellen stem is ondertussen een gevestigde naam in het circuit, maar daarom niet minder onrustig. Onder de vleugels van het Berlijnse label Sonar Kollektiv, bekend van onder meer Jazzanova, begint een nieuw hoofdstuk. Haar buikgevoel bracht haar bij de gerenommeerde Mara TK voor productie en sturing. Deze frontman van Electric Wire Hustle zag dat het goed was en hielp haar in het verre Nieuw-Zeeland een meer mature sound vinden. What can we say? Soms moet je de wereld rond om jezelf te vinden...

Ankhor werd in februari reeds voorafgegaan door de single Seasons Change: een electrosoul showcase waarbij de opbouw van de songs even subtiel is als smeltende sneeuw. Liz Aku glijdt erover met het grootste gemak. Ze wordt vergezeld door een batterij synths en beats die nu eens diep snijden, dan weer sieren door hun afwezigheid. Check de clip:

Bekijk de videoclip https://youtu.be/drnOYa9tJQA

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Liz Aku
Datum: 
20 juni 2017
Locatie: 
Nest, Gent

Reservatie:

Meer over