De componist van Red Dead Redemption 2, Woody Jackson, heeft een goede indruk gemaakt op zijn publiek met twee intieme liveoptredens van de muziek uit de game bij het Red Bull Music Festival in Los Angeles.

“Jackson heeft zijn werk doorvertaald van beeldscherm naar het podium met twee liveoptredens, waarin game- en muziekfans Red Dead Redemption 2 konden ervaren zoals nooit te voren”, aldus Nerdist. “Jackson en de gitarist lieten de muziek horen die werd gecomponeerd voor bijna 200 game-missies, waarbij ze meer dan 30 muzikanten samenbrachten die de muziek op een hele nieuwe manier presenteerden. De brede en gevarieerde invloeden van de componist vloeiden naadloos langs de aanwijzingen die werden gegeven tijdens de 60 minuten durende set, terwijl geprojecteerde schermen het publiek omhulden met de stoffige en dreigende landschappen uit de game.”

Jackson voegde een aantal stukken samen met de hulp van de experimentele band Senyawa, de ervaren zangeres Petra Hayden, saxofonist Colin Stetson en drummer Jon Theodore. Tegelijkertijd werd het publiek getrakteerd op een unieke en betoverende ervaring, met een combinatie van visuele effecten, verlichting en projecties van beelden uit de game.

“Barstende rode en paarse lichten vulden de studio met een dynamische energie, en de rookmachines achterin gaven een mysterieuze, prachtige sfeer”, zegt mxdwn. “Dat soort kleine details tijdens het optreden lieten zien hoeveel er over was nagedacht om het publiek een echt unieke ervaring te bieden… Het optreden bevatte veel twists en de reis was ongelooflijk. Het was een hele speciale show die heel bijzonder aanvoelde. Jackson en zijn geweldige muzikanten zorgden echt voor een fantastische avond, en het was geweldig om omringd te zijn door topmuzikanten en artiesten die het allerbeste lieten zien.”

“Het blijft verbazen hoe muziek je naar een hele andere plek kan brengen, terug naar een bepaald moment”, zegt Gaming Trend. “En dat was wat Woody’s muziek en het orkest deden. Het orkest was strak en precies, wat niet alleen getuigt van de hoge kwaliteit en professionaliteit van de muzikanten, maar ook van de deskundigheid van de dirigent. Een ander aspect van het optreden was hoeveel plezier de muzikanten hadden: ze grijnsden tussen de stukken door naar elkaar, en bewogen hun hoofden en voeten mee op de muziek. Je kon zien dat ze plezier hadden.”

Aanwezigen deelden hun lof op social media, en Funhaus’ Alana’s Pearce en YouTuber @PancakePow deelden hun ervaring van de avond.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: