Eva De Roovere is terug! Met een nieuwe band, én – na enkele uitstapjes in het Engels - weer in het Nederlands.

Ze zong eerder als special guest met Snow Patrol op de mainstage van Pukkelpop én Rock Werchter, maar vertolkte net zo goed duetten met iconen als Herman van Veen en Thé Lau.

Spectaculair, jazeker, al zijn het uiteraard niet meer dan kersen op een goedgevulde taart. Nadat Eva naam maakte als zangeres bij Kadril, nam ze twee knappe duoplaten op met Gerry De Mol. De doorbraak naar het brede publiek kwam evenwel pas toe ze solo debuteerde met De Jager, een plaat waar ondermeer Frank Vander linden, Admiral Freebee en Joost Zweegers de nummers voor leverden. De cd haalde vlot goud, en zorgde – dankzij een remix van de hit ‘Fantastig Toch’ door Diggy Dex- voor succes in Nederland. Ondertussen zijn we een handvol platen verder – de jongste, La Loba verscheen vorig jaar- en heeft Eva genoeg materiaal om een stevige greatest hits mee te vullen, met ‘Fantastig Toch’, ‘Over & Weer’, ‘Orpheus’, ‘Slaap Lekker’ en ‘Zoals In Dat Ene Liedje’ als meest tot de verbeelding sprekende uitschieters.

Dat is precies wat ze in petto heeft voor deze uitzonderlijke Live Stream Sessie: een bloemlezing van haar allerbeste werk in het Nederlands. Het wordt voor haar én voor ons de eerste full show na de lockdown – in aanwezigheid van een zeer beperkt corona-proof publiek.

U kan erbij zijn via de stream!

LENNAERT MAES

Lennaert Maes is als frontman van LENNY & DE WESPEN lang geen onbekende meer in ons muzikale landschap. Dit najaar verschijnt hun 5de studio-album. De kans is dan ook groot dat je vanavond naast ouder werk ook enkele onuitgegeven songs zal horen.

Uit de pers:

  • "Lenny & de Wespen is een prima band met teksten waarin humor en diepgang subtiel in elkaar haken." - muziekblad OOR (NL)
  • "Lenny en zijn Wespen zijn intussen gestegen naar een niveau waar er niet veel thuishoren.” - (Folkmagazine)
  • "Lennaert Maes is een uitstekend tekstschrijver." - Bart Steenhaut

Jong Talent ?

Met AU! willen we hoog kwalitatieve livestreams aanbieden aan artiesten en publiek. Na ons erg succesvol AU! Livestreamfestival organiseren we nu een avondvullend programma met Nederlandstalige muziek. Op donderdag 6 augustus toveren we de Rock Lobster in Antwerpen om tot een corona proof livestream kapel, (jammer genoeg zonder publiek).
We voorzien 3 acts: Eva De Roovere, Lennaert Maes, maar ook een jong talent dat zich kon aanmelden via het Vi.be platform.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over