Little Jimmy (né Marc Claeys in ‘44) is The Original Belgian Blues Tiger!

In 2019 wordt hij 75, viert hij zijn 60 jarige bestaan als muzikant en bracht hij zijn nieuwe album ‘Blues Rebel’ uit. You got to know this guy!

Bluescoryfee Roland Van Campenhout was begin jaren 60 eerst getuige van een optreden van Little Jimmy vooraleer hij zelf muziek begon te maken. Little Jimmy om die reden omschrijven als The Godfather Of Belpop doet de man allerminst oneer aan. Het klopt ook wel aangezien Little Jimmy een pionier pur sang is. Als één van de eerste Vlamingen leerde hij overzeese muziek kennen. In ’58 kocht hij een elektrische gitaar en anno ’66 speelde hij in Schaarbeek in het voorprogramma van The Rolling Stones.

'Blues Rebel' is een authentieke garagebluesplaat met een aangename crappy sound. Volledig analoog op tape opgenomen én gemixt. 11 tracks: 8 songs van Little Jimmy zelf, een cover van Leroy Carr (‘Blues Before Sunrise’) en twee traditionals (‘Baby Please Don’t Go’, ‘Were You There’). Verder weinig franjes behalve enkele spaarzame arrangementen die voor extra sfeer zorgen (tuba, sax, viool, Afrikaanse drums). In totaliteit een ongepolijste plaat van een ware ‘Blues Rebel’. What you see is what you get.

Pers:

"Little Jimmy is intussen 75 en naar verluidt heeft hij Roland geïnpireerd om muzikant te worden. Hoe dan ook: Tiny Legs Tim heeft hem nu een nieuwe kans gegeven door hem de plaat 'Blues rebel' te laten opnemen, die Tim vooral niet geproducet heeft. Klinkt zeer rauw." Radio 1

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over