Listen Festival 2023 vindt plaats van woensdag 29 maart tot en met zondag 2 april. Voor deze editie heeft Listen opnieuw een unieke combinatie samengesteld van lokale en internationale artiesten in samenwerking met verschillende curatoren. Gedurende 5 dagen en nachten zullen in de hele stad Brussel alle uiteinden van het muzikale spectrum worden verkend, waarbij het voor het eerst een feest zal gehouden worden in de stationshal van Brussel-Centraal!

De eerste 9 night-time events zijn nu aangekondigd en een tweede aankondiging van concert evenementen volgt binnenkort.

Tickets voor elk van deze events van Listen 2023 zijn vanaf vandaag te koop via www.listenfestival.be.

Listen zet verder in op duurzame samenwerkingen met de meest opwindende curatoren uit alle hoeken van de Brusselse muziekscene. Bij de eerste curatoren voor deze editie zijn Slagwerk, He4rtbroken, Fuse, Crevette Records, Alia & Maloca Records, The Way You Move, Under My Garage, Spek en Gay Haze en nog veel meer.

Unieke locaties waaronder Brussel-Centraal

Zoals altijd trekt Listen ook dit jaar naar verschillende unieke locaties, met het Brussel-Centraal als absolute blikvanger, want voor het eerst in de geschiedenis wordt er een feest gehouden in de stationshal. Andere locaties voor deze eerste golf van evenementen zijn: Buda Bxl, Gare Du Congrès, Fuse en C12.

Eerste (inter)nationale namen

Ook dit jaar krijgt lokaal talent evenveel ruimte als de internationale zwaargewichten tijdens Listen. Tijdens het festival kan je dan ook de beste en meest on-point namen van onze lokale muziekscene komen ontdekken waaronder A.Brehme, Alfred Anders, AliA, Blck Mamba, Catalina, Dj Rino, Fais Le Beau, He4rtbroken DJ's, Hypna, Le Motel, Lefto Early Bird, La Dame, Lux18, Melissa Juice, Mankiyan, Menica, Rey Colino, Sixsixsixties, Slagwerk DJ's, Zouzibabe en nog veel meer.

Een selectie van de eerste internationale namen: Craig Richards B2B Francesco Del Garda, Dee Diggs, Dis Fig, DJ Narciso B2B Endgame, DjRUM, Ehua, Eris, LCY, LTJ Bukem & Ruthless MC, Madam X, Mor Elian, NVST, Objekt, Octo Octa, Palms Trax, Peder Mannerfelt, Regis, SNTS, Shlagga, Stella Zekri, THC B2B Byron Yeates en nog veel meer.

Een overzicht van de eerste evenementen

FRI 31.03
- Listen x Slagwerk x He4rtbroken - Brussel Congrès
- Listen x Crevette x Hybred Nights - C12
- Listen x AliA x Maloca Records - Buda BXL

SAT 01.04
- Listen x The Way You Move - Brussel Congrès (daytime)
- Listen presents Palms Trax - Gare central
- Listen x Under My Garage x Kalahari Oyster Cult x Chanoirs - C12
- Listen x Mo Mamba - Brussel Congrès
- Listen x Fuse - Fuse

SAT 01 & SUN 02.04
- Listen x Spek x Gay Haze - Buda BXL (27 hour rave)

Over Listen Festival

Listen is er trots op een eclectisch festival te zijn met concerten en clubnachten van hiphop tot house en van techno tot allround global sounds. Door collectieven, labels en curatoren samen te brengen, verbindt Listen een breed spectrum aan muzikale stijlen en oriëntaties. Voor 2023 zal een nog breder scala aan muziekstijlen deel uitmaken van het festival met een concertprogramma dat zeer binnenkort wordt aangekondigd.

De vorige editie trok ongeveer 20.000 mensen, waarvan meer dan 60% van buiten Brussel, een cijfer dat Listen voor de editie van 2023 nog wilt doen stijgen. Het hoofddoel blijft dan ook om de Brusselse scene een internationaal platform te geven. Door samen te werken met verschillende lokale actoren wil het festival het eindeloze potentieel van de bloeiende Brusselse muziekscene illustreren.

Praktische informatie

Waar? Verschillende locaties in Brussel
Wanneer? Woensdag 29 maart 2023 t.e.m. zondag 2 april 2023
Prijs? Afhankelijk per locatie. Tickets voor elk van deze events van Listen 2023 zullen vanaf dinsdag 29.11 te koop zijn via www.listenfestival.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over