We zijn heel blij om de line-up van de vierde editie van het Listen! festival aan te kondigen. Na drie succesvolle edities viert Listen! opnieuw de diversiteit binnen de elektronische en dancemuziek door de meest talentvolle artiesten uit de Belgische en internationale scene samen te brengen. In 2019 vindt Listen! plaats van woensdag 17 april tot en met zondag 21 april (maandag de 22ste is een nationale feestdag), met dj-sets, concerten, showcases, talks, workshops, een vinyl- en muziekmateriaalbeurs en nog veel meer.

De wonderlijke Hortagalerij, ofte de zijingang van het Brusselse Centraal station die werd ontworpen door de bekendste Brusselse architect Victor Horta, zal dit jaar weer de centrale plek van het festival worden. Op vrijdag, zaterdag en zondag zullen dj's en performances elkaar afwisselen in drie zalen. Onder de internationale artiesten treffen we Karenn ‘live’, Motor City Drum Ensemble, Kamaal Williams, Objekt, Palms Trax, Avalon Emerson en vele anderen. Sterke lokale artiesten vullen de line-up aan, zoals Lefto, Cleveland, DTM Funk, Soumaya Phéline, soFa, Vice City DJ’s... De volledige line-up vind je hier: listenfestival.be

Net zoals de vorige edities zijn er tal van evenementen op verschillend Brusselse locaties.

Het schitterende art-decogebouw van Flagey vormt het decor voor het openingsconcert van Listen! op woensdag 17 april. Voor die gelegenheid ontmoeten twee meesters van het ritme elkaar voor het eerst in België: Tony Allen, de "godfather of Afrobeat" en Jeff Mills, een van de technopioniers. Meer info: lstn.be/openingnight

Nieuw dit jaar is het Sound District. De Sint-Gorikshallen, een gebouw uit de negentiende eeuw waar vroeger overdekte markten werden gehouden, worden de meeting point voor alle dagactiviteiten van het festival. Het Sound District zal muziekliefhebbers van heel Europa samenbrengen, van amateurs tot professionals. Verschillende on- en offline activiteiten vinden er plaats:

  • Onze Brusselse Kiosk Radio eigent zich de plek toe en zal live uitzenden, samen met andere erkende webradio’s Red Light Radio uit Amsterdam, Le Mellotron uit Parijs en LYL Radio uit Lyon.
  • De Independant Label Market wordt een echt feest voor onafhankelijke muziek, met labels uit België en uit het buitenland.
  • Poppunt, Court Circuit & SAE zullen jonge artiesten ondersteunen en hun kennis en competenties helpen ontwikkelen met workshops, feedbacksessies en masterclasses.
  • Turnlab zal de nieuwste trends binnen de muzikale productie showcasen tijdens hun gear & synth-beurs.

Listen! Festival focust ook op een aantal extra events, gecureerd door succesvolle Belgische labels, promotors en collectieven.

Zo vindt er op donderdag 18 april een serie showcases plaats op verschillende plekken in het Brusselse stadscentrum. Hier vind je een selectie van de meest beloftevolle Belgische labels terug, die elk een internationaal geestverwant label zullen uitnodigen. Doen onder meer mee: Vlek, Lexi Disques, Ekster, We Play House, Kalahari Oyster Cult, Radio Martiko en nog vele anderen. Alle showcases zijn gratis voor iedereen.

Op vrijdag 10 april programmeert het Gentse label STROOM het beste uit de Belgische ambientmuziek in de Brigittines. Op zaterdag 20 april organiseert de VKsamen met het Rebel Up-collectief een nacht vol global sounds en Le Bureau Electronique programmeert een avond van experimentele elektronische muziek in La Vallée, omringd door audiovisuele installaties van "La Vallée de l'Image". En ten slotte zetten de twee queer partycollectieven Spek & Gay Haze (respectievelijk uit Antwerpen en Brussel) op zondag 21 april een event op poten in de Quay 01, van ‘s middags tot later in de avond. De volledige line-up met alle showcases wordt in januari aangekondigd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over