‘De zomer van Marktrock’ presenteert tijdens het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 augustus 2014 de tweede editie van Marktrock Bilzen op de Markt en het C. Huysmansplein met o.a. Gers Pardoel, Daan, Les Truttes, Kapitein Winokio, 2Fabiola en een “HUMO’s Rock Rally“-dag.

Bilzen engageerde zich vorig jaar als eerste stad in het nieuwe concept van ‘Marktrock’. Schepen van evenementen Griet Mebis: “Bilzen heeft net zoals Leuven en Dendermonde een mooie markt en heel wat horeca, een jonge bevolking en een trendy imago. Die dingen zullen we de komende jaren nog meer uitspelen. ‘Marktrock Bilzen’ heeft hierin een vooraanstaande rol.”
 
Schepen van citymarketing Bruno Steegen vult aan: “Om Bilzen opnieuw die voortrekkersrol te geven in muzikaal Limburg gingen we vorig jaar op zoek naar een nieuw project om onze schouders onder te zetten. Dat werd ‘Marktrock Bilzen’. Niet alleen een nieuw soort festival voor Limburg, maar meteen ook een hele beleving gekoppeld aan het bekende ‘Marktrock Leuven’. De editie van 2013 bewees dat het muzikale niveau hoger was dan voorheen, maar toch een heel breed publiek aantrok.”
 
Burgemeester Frieda Brepoels: “De eerste editie vorig jaar was meteen een succes dankzij de professionele aanpak van de medewerkers van Live Entertainment en onze eigen mensen. Dit gaf ons allemaal een enorme boost om met evenveel enthousiasme en professionaliteit opnieuw een topeditie neer te zetten.”

Line-up Marktrock Bilzen

Op zaterdag 9 augustus 2014 programmeert Marktrock Bilzen Humo’s Rock Rally artiesten op de Markt met Humble Flirt (finalist 2014), Warhola (winnaar 2014), Tom Helsen (finalist 1996) en Compact Disc Dummies (winnaar 2012).

Enige uitzondering in dat lijstje is special guest Gers Pardoel. Daarmee staat er naast de artiesten van eigen bodem voor het eerst op elke editie van Marktrock ook een Nederlandse topact. (Paul De Leeuw in Leuven en De Jeugd Van Tegenwoordig in Dendermonde). Fans van Peter Luts, Licious, Flapjackers, Ugur Yurt en Construkted moeten die dag op het C. Huysmansplein zijn.  

Zondag 10 augustus 2014 kunnen de kids al omstreeks 17u terecht op de Markt voor Kapitein Winokio. 2Fabiola neemt de fakkel over en wordt gevolgd door Les Truttes. Marktrock Bilzen 2014 wordt afgesloten door Daan. Mr. Grammy ft. Mc Robbie, Seelen C-mode, Hermanez, Jerry May & Axel Haube en Joyhauser zorgen voor vuurwerk op het C. Huysmansplein. 

Drie keer Marktrock, drie keer feest!

Drie steden, 7 festivaldagen, meer dan vijfitg artiesten en om en bij de 150.000 bezoekers: dat is ‘De zomer van Marktrock’ in 2014 met naast Marktrock Bilzen een editie in Dendermonde op 5 en 6 juli 2014 en een editie in Leuven op 15, 16 en 17 augustus 2014.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Marktrock Bilzen 2014
Datum: 
9 & 10 augustus 2014
Locatie: 
Grote Markt, Bilzen

Reservatie:

Meer over