Twee jonge, Gentse actrices starten een nieuw platform waarbij openhartige en eerlijke gesprekken gevoerd worden.

Op 1 juli wordt het nieuwe online platform, waar taboes en andere moeilijke bespreekbare thema’s aan bod komen, gelanceerd. Maandelijks zal dit platform voorzien worden van nieuwe podcasts en blogposts. Het accent ligt op een onderwerp en de daarbij horende sprekers. Taboebs creëert gesprekken voor iedereen, die zich aangesproken voelt of die er herkenning, troost of plezier in vindt.

Meer dan alleen praten

Taboebs is een platform waarop aan de hand van podcasts, blogposts, foto’s, cartoons en een grote dosis humor, de Vlaming de ogen wordt geopend door een kwetsbaar, echt beeld te creëren van de mensheid. Door gesprekken aan te gaan met mensen met een verhaal, van de bekende Vlaming tot de gewone Vlaming, proberen zij taboes te doorbreken. Liesbeth en Line praten, maar luisteren vooral.

Een nieuwe visie

Het ontkiemen van dit idee ontstond tijdens het repetitieproces van een nieuw project. Twee jonge actrices stelden het huidige en het toekomstige leven in vraag.
Vele vragen bleven onbeantwoord bij beide actrices, maar een nieuwe, eensgezinde visie ontstond: De wereld heeft nood aan meer echtheid. Het hele proces kwam, als een geluk bij een ongeluk, in een versnelling terecht door dat onverwachte Corona virus. Door de opdringerige meningen in de huidige maatschappij, krijgen wij een onrealistisch beeld van vele zaken. Deze twee dames willen als ambitieuze, rijpe twintigers laten zien aan jong en oud, man, vrouw of transgender, homo, hetero of bi, wit of zwart (Kortom: iedereen) dat imperfecties ons juist zo perfect maken.

Eerlijk duurt het langst

Het "eerlijke-gesprekken-voeren"-idee komt uit een noodzaak. Mensen zouden niets meer hoeven te verbloemen dezer dagen, maar alles eerlijk bespreken. Zonder daarmee persé te choqueren. En deze noodzaak zorgt ervoor dat deze jonge vrouwen hun podcasts en blogs volledig gratis beschikbaar zullen stellen. Iedereen moet ze, volgens hen, kunnen horen en beluisteren. En dit alles, gebeurt met een heerlijke, humoristische en Gentse knipoog.

Website: www.taboebs.be Instagram: taboebs.be

Onze eerste podcast: “De keerzijde van het moederschap” is vanaf 1 juli te beluisteren via onderstaande media:

Met de hulp van:

  • Onze illustraties werden gemaakt door studio Bette
  • Foto’s door -> Sam De Maesschalck
  • Muziek, podcast -> door Florejan Verscheuren

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: