Lindsey Stirling op 30 oktober in de Ancienne Belgique

Eind 2013 postte Lindsey Stirling volgende boodschap op haar website: "Hey Guys! In 2014 ga ik opnieuw op tournee... ik kan niet langer wachten op het gevoel om onderweg te zijn. Ik zal tijdens de tour -naast enkele nieuwe nummers- een volledig nieuwe show met jullie delen." Op 30 oktober 2014 zal u in de Ancienne Belgique voor een tweede maal kunnen genieten van Lindsey's unieke combinatie van dans, eigenzinnig vioolspel en dubstep.

Voor fans van 'America's Got Talent' is Lindsey sinds 2010 niet langer een nobele onbekende. Als 'Hip Hop Violist' bereikte ze toen de kwartfinales van de wedstrijd en sindsdien voedt ze haar 'Lindseystomp YouTube kanaal' met videoclips waarin haar viool, hedendaagse danspassen en elektronische ritmes een hoofdrol vertolken. Ondertussen zijn nummers als 'Crystallize', 'Skyrim' en 'Shadows' er samen al meer dan 520 miljoen keer bekeken. Naast het vertolken van originele nummers covert ze ook soundtracks van games, zoals onder andere 'Assassins Creed', 'The Legend of Zelda' en 'Lord of the Rings'.

In september 2012 verscheen haar titelloze debuutalbum bij Universal Music met 12 eigen composities vol opwindende elektronica en organisch vioolspel. 'Lindsey Stirling' landde op nummer 79 in de Billboard top 200 en haalde goud in de Amerikaanse 'Billboard Dance/Electronic Albums-lijst' en de 'Top Classical Albums-lijst'.

Eind oktober 2013 werd haar debuutalbum heruitgebracht met bonustracks. Ze bereikte nummer 23 in de Billboard top 200 en ook in Europa steeg haar populariteit, ook bij ons stond haar album in de Ultratop charts. Op 30 oktober 2014 wil ze het Belgische publiek (U dus) met een verse show van haar muzikale cocktail overtuigen. Er niet van proeven, zou zonde zijn.

De voorverkoop start vandaag.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lindsey Stirling
Datum: 
30 oktober 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over