“We hebben ons geamuseerd als kleine kindjes in een speeltuin”, zo klonken Lindsay, De Romeo’s en Jan Smit gisterenavond na afloop van het eerste 'Vrienden Voor Het Leven'-concert, dat plaatsvond in een bomvolle Antwerpse Stadsschouwburg. Ook het publiek was na afloop dolenthousiast over de unieke samenwerking tussen de drie artiesten. “Straf hoe alle liedjes in elkaar vloeien en het tempo dat in de show zit. Voor je het goed en wel beseft, zijn er 2 uren voorbij gevlogen. Dit moet je echt gezien hebben", klonk het na afloop in de theaterfoyer. De Romeo’s zorgden voor een primeur, want in de zaal waar ze elkaar leerden kennen, brachten ze voor het eerst hun nieuwe single ‘Waanzin’, die ze eind deze maand uitbrengen. Wie 'Vrienden Voor Het Leven' zelf wil meemaken, krijgt nog de kans op vrijdag 29 april (Kursaal Oostende) of op vrijdag 10 juni (Oktoberhallen, Wieze). Tickets kan je reserveren via www.sherpa.be of op 070/25.20.20 (Max. €0,30/Min).

Stel je voor dat je de best-of cd’s van Lindsay, De Romeo’s en Jan Smit in je cd-speler stopt – of samenbrengt in een Spotify lijstje – en dan keihard op ‘shuffle’ drukt, dan krijg je een aaneenschakeling van bekende liedjes. Voor hun 'Vrienden Voor Het Leven'-tour, zijn de drie artiesten nog een paar stappen verder gegaan. Zowel solo, maar ook in duo- en trio vorm, verschijnen ze afwisselend op het podium. “Het begint al direct na opening van onze live band, dat we samen ‘Vrienden Voor Het Leven’ zingen, een liedje dat in Jan z’n repertoire zit, maar dat ik samen met De Romeo’s meezing. Wat verder in het concert komen De Romeo’s met mij meezingen tijdens ‘Als jij me kust’. Voor het eerst zing ik samen met Jan ‘Het kleine meisje’, een liedje dat hij vele jaren geleden heeft uitgebracht en dat ik zelf opgenomen heb op mijn recentste album. Ja, dit is inderdaad ontzettend plezant om te doen”, zegt Lindsay met een brede glimlach.

Ook voor De Romeo’s is de 'Vrienden Voor Het Leven'-tour een bijzondere ervaring: “Het feit alleen al dat wij begeleid worden met een liveband die samengesteld is met Vlamingen en Nederlanders, én die aangevuld is met 3 blazers, maakt het voor ons een voorrecht om erbij te zijn”, zegt Chris Van Tongelen. Voor De Romeo’s werd het overigens een emotionele avond. “Hier in de Stadsschouwburg is ons verhaal dertien jaar geleden begonnen. Hier stonden we samen op het podium tijdens de musical Romeo en Julia. We hebben hier onze eigen stoelen, met onze naam op. Hier kuste ik mijn vrouw Sasha voor de eerste keer”, bekende een geëmotioneerde Davy Gilles aan het publiek. Aansluitend brachten De Romeo’s in primeur hun nieuwe single ‘Waanzin’, een instant meezinger die een hoog rockgehalte heeft en die eind deze maand verschijnt.

“Voor mij is dit het feest van de vriendschap en na het ‘Zingen, lachen, dansen’ duet met De Romeo’s en het ‘Duizend en één nacht’ duet met Lindsay, gaan we nu nog een stapje verder. Tijdens deze concerttour deel ik de liefde voor John Denver met De Romeo’s en zingen we samen ‘Country Roads’. We zingen samen ook ‘Julia’, een liedje dat ik voor hen geschreven heb, een paar jaar geleden. Voortdurend gebeurt er iets tijdens ons concert, waardoor het voor het publiek geen minuut verveelt”, zegt Jan Smit.

Wil je zelf een 'Vrienden Voor Het Leven'-concert bijwonen, dan kan dat op vrijdag 29 april in het Kursaal van Oostende of op vrijdag 10 juni in de Oktoberhallen in Wieze. Tickets kan je reserveren via www.sherpa.be of op 070/25.20.20 (Max. €0,30/Min.)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: