Het is voor Lindsay weer een bijzonder jaar. De sterren zijn de 35 jarige Oost-Vlaamse heel gunstig gezind, want net voor de lancering van haar 5de album Liefde & Muziek staat ze met haar nieuwe single Dag En Nacht opnieuw op nummer 1 in de hitlijsten. En nieuw album, straks vijf keer op Het Schlagerfestival in Hasselt en een eerste groot concert dat in de stijgers staat en dan is 2014 nog maar een paar maanden ver..

@Lindsay, hoe bijzonder is het nieuwe album Liefde & Muziek voor jou?

Heel bijzonder. Ik ben erg blij dat ik van mijn platenfirma Universal Music in deze moeilijke tijden toch maar weer mooi de kans heb gekregen om een 5de album te maken. In deze tijden is dat niet gemakkelijk maar ik vind het bijzonder fijn dat men blijft investeren in de toekomst. Ik ben blij en trots dat we een Liefde & Muziek Special hebben kunnen maken in Marbella. De locatie en het weer waren super en ik ben ook trots op het eindresultaat.

@ Hoe kwam je bij het idee om beelden te gaan maken bij je nieuwe liedjes?

Het idee heb ik samen met mijn team bedacht. Ik wou op een andere manier mijn nieuw album voorstellen dan een traditionele persvoorstelling. We leven nu eenmaal in een visuele wereld en het is tegenwoordig ook belangrijk dat mensen je nieuwe liedjes kunnen horen en zien. Vandaar dat we vijf liedjes uit het album van videoclips hebben voorzien. Dat zijn we dus in Spanje gaan draaien en zo is de Liefde & Muziek Special er ook effectief gekomen.

@ Mag ik zeggen dat je – in tegenstelling bij de start van je solo carrière – nu meer dan ooit geniet van je artiestenbestaan?

Absoluut ! (glundert). Bijna acht jaar geleden heb ik voor mezelf de beslissing genomen om er voluit voor te gaan wat de muziek betreft. Ik had met Christoff al geproefd wat het podium was, maar een solo carrière, dat was toch nog een ander paar mouwen. Ik heb het geluk gehad, dat van bij de start, het publiek en mijn fans mij stevig omringd hebben met hun liefde. Ik ben ook direct kunnen beginnen met twee nummer één hits na elkaar. In het begin was het voor mij een kwestie van zoeken naar wie ik wou zijn als artieste. De voorbije jaren hebben mij niet alleen meer ervaring gegeven, ik heb ook rust gevonden en geniet ook van alles wat mij overkomt, maar wel op een nuchtere wijze met de twee voetjes op de grond.

@ Dat je veel energie en ambitie hebt bewijs je straks ook met je eerste solo concert dat er zit aan te komen?

Wel, ik ben nu al zenuwachtig voor 10 augustus wanneer ik, voor het eerst, met mijn eigen live band een concert zal geven in het Casino van Middelkerke. Het is voor mij een droom die uitkomt, want dit wou ik graag realiseren. Met de release van het 5de album is er ook veel repertoire voorradig waaruit ik kan putten. De mensen die komen kijken zullen een heel bijzondere avond krijgen, want ik ga er niet alleen mijn grootste hits brengen, maar ook enkele verrassende songs en uiteraard liedjes uit de nieuwe cd Liefde & Muziek. Ik begreep van de organisatie dat er veel belangstelling is voor het concert en dus weet ik al dat ik niet alleen zal staan in zaal (lacht uitbundig).

@ Liefde & Muziek, twee belangrijke bouwstenen die in je persoonlijk leven ook voldoende aanwezig zijn?

Absoluut ! Ik ben momenteel een heel gelukkige vrouw die geniet van het leven. Omringd door heel wat liefde van mijn omgeving, het publiek en de fans. Ik hou er nog steeds enorm veel van om muziek te maken. Of dat nu in de studio is, dan wel op het podium, dat maakt mij niet zo veel uit, zolang ik maar kan zingen.

@ En wat moet – tot slot – de toekomst voor je nog brengen? 

Momenteel concentreer ik mij op het nieuwe album Liefde & Muziek. Er staan voor dit jaar weer heel veel mooie optredens in de agenda. Eind maart is dat Het Schlagerfestival, in augustus is dat mijn concert in Middelkerke dus ik ga de komende maanden van het jaar vooral niet stilzitten. Ik heb er veel zin in !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: