Een nummer uit haar debuutalbum dat dit najaar verschijnt.

Linde's tweede single is geladen met een intensiteit die haast eng is. In Leave zingt ze over liefdestrauma in haar kenmerkende idioom: hels maar ingehouden drama aan de zachtere kant van de volumeknop. "Leave is geen verzoek om op te hoepelen", zegt ze, "het is geen sneer die je iemand tijdens een ruzie naar het hoofd slingert: de relatie die ik bedoel, heeft dat strijdtoneel nooit bereikt. Uiteindelijk is loslaten het tederste teken van liefde dat je iemand kunt schenken".

In Leave vermijdt Linde de grote gebaren door zich terug te trekken in haar favoriete performance paradox: de grote-vrouwenstem in het lichaam van een meisjeskind. Haar ingetogenheid wordt spaarzaam gekaderd door gitarist Jeroen Huyzentruyt – die akkoordjes steekt om de harmonie te suggereren die niet in de tekst zit – en percussionist Jef De Smet – die het leed in een suggestie van ritme verdrinkt. Jeroen en Jef suggereren de verhalen die Linde nog niet kan vertellen.

Ayco Duyster gaf hen al een mooie thumbs up, nav het ‘Sound Track’ concours: "Eén van de meest originele inzendingen, duidelijk gebracht door een groep met een heel eigen visie”.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over