... en wordt gastvrouw op De zesde macht komt op tegen kanker

Linde Merckpoel is op zondag 27 januari als overwinnaar uit de strijd gekomen in de finale van Twee tot de zesde macht. De benjamin van de bende haalde het in een spannende aflevering van Helmut Lotti, Jeroen Meus, Maaike Cafmeyer, Henk Rijckaert en Tom Waes en kroonde zich daarmee tot de allerhoogste macht. Linde mag nu naar eigen smaak de affiche bepalen van De zesde macht komt op tegen kanker, een gezellig feest ten voordele van Kom op tegen kanker.

Linde Merckpoel was zondag de sterkste in de finale van Twee tot de zesde macht op Eén, maar ze behaalde haar overwinning niet zonder slag of stoot. Doorheen de vier voorrondes hadden Tom Waes en Henk Rijckaert telkens een streepje voor op de anderen. De kans dat Henk zijn favorietenrol zou waarmaken, leek groot.

Maar bij de laatste voorronde Tijd inschatten was het Linde Merckpoel die net een tikkeltje koelbloediger bleek dan Helmut Lotti. Zo gingen de dames, met slechts één vraag verschil, met Henk en Tom naar de halve finale.

In die halve finale waren de twee teams aan elkaar gewaagd. Hoewel de heren ietsje sneller waren dan de dames, bleken Maaike en Linde net iets sluwer te zijn. Het was uiteindelijk de zoon van Jeroen Meus die de mannen in het zand deed bijten. Op de vraag: “Alle mannelijke kandidaten hebben er één, behalve Tom: die heeft er twee. Ook Maaike heeft er twee. Linde heeft er deze keer geen één.” vergaten ze de zoon van Jeroen en antwoordden ze “dochters” in plaats van “kinderen”.

In een spannende finale bleek de junior van de bende, Linde, het meest stressbestendig. Zij kroonde zich zo tot hoogste macht.

De zesde macht komt op teken kanker: Linde nodigt uit
Als winnaar van Twee tot de zesde macht wordt Linde Merckpoel op zaterdag 16 februari gastvrouw van De zesde macht komt op tegen kanker, een groot feest ten voordele van Kom op tegen kanker. Linde nodigt iedereen vanaf 20.00 uur uit in de Art Cube in Gent om een hele avond mee te feesten, spelen, drinken, smullen en genieten.

Behalve Linde zullen ook Jeroen Meus, Maaike Cafmeyer, Helmut Lotti, Henk Rijckaert en Bart De Pauw aanwezig zijn. De bezoekers hebben een kans om hen persoonlijk te ontmoeten, mee te feesten en met hen op de foto te gaan. Maar het is natuurlijk master of ceremony Linde die door haar overwinning het feest helemaal naar haar eigen smaak kan inrichten.

Zo zal Café De Linde, haar radioprogramma op Studio Brussel, voor één keer een fysieke evenknie krijgen in de Art Cube in Gent. Iedereen kan er een pintje komen drinken, aan de toog komen hangen of zich wagen aan een van de vele caféspelletjes. De bezoekers kunnen ook de BV’s van de zesde macht uitdagen om met hen een duel aan te gaan.

Linde houdt wel van een stevig stukje muziek. Op De zesde macht komt op tegen kanker nodigt ze een bevriende band uit voor een liveoptreden.

Op een veiling verkopen de bekende Vlamingen per opbod een persoonlijk item voor het goede doel. Zo zal Linde een dj-set veilen met haar en haar Studio Brussel-collega Jonas Decleer, heeft Henk een uniek handgemaakt T-shirt met zeefdruk veil en zal één gelukkige bieder een dagje kunnen meedraaien in de keuken van Jeroen Meus’ restaurant Luzine.

Linde veilt niet alleen voorwerpen, als notoir liefhebber van slows veilt ze ook enkele tegelplakkers met haar collega’s van de zesde macht. De hoogste bieder krijgt drie minuten met zijn of haar favoriete BV op de dansvloer. In de kissing booth krijgen bezoekers in ruil voor een bijdrage aan Kom op tegen kanker een kus van een bevallige dame of charmante heer.

De dj van de Music for life-jukebox draait de plaatjes die de bezoekers willen horen. Per liedje kunnen de bezoekers een bijdrage leveren voor Kom op tegen kanker. Het liedje van de hoogste bieder wordt eerst gedraaid.

Linde Merckpoel waagt zich samen met haar Stubru-collega Jonas Decleer aan een dj-set.

Ten voordele van Kom op tegen kanker
De opbrengst van De zesde macht komt op tegen kanker gaat, net als de veertigduizend euro die de BV’s tijdens de quiz bij elkaar sprokkelden, naar Kom op tegen kanker. Kaarten bestellen kan via www.een.be of aan de kassa, op voorwaarde dat de kaarten niet uitverkocht zijn.

Evenement De zesde macht komt op tegen kanker: op zaterdag 16 februari in Art Cube in Gent. Tickets zijn te koop via de website van Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: