Van maandag 24 tot en met donderdag 27 juni trekt Met Vier in Bed door Limburg, waar de deelnemers onder andere een next level glamping-concept ontdekken, in het midden van de natuur. Back to basics dus, zonder elektriciteit, wifi of andere technologische snufjes. Andere B&B’s kiezen dan weer voor comfort en gemak. Voor ieder wat wils dus deze week. Maar welk concept slaat het best aan?

AFLEVERING 9 OP MAANDAG 24/06 OM 21.15 B&B ORGEL THUIS IN KINROOI

Met Vier in Bed trekt diep in Limburg en gaat naar de meest noordoostelijke gemeente van Vlaanderen: Kinrooi. In dit asperge- en fietsparadijs ligt Orgel Thuis, de B&B van Evelyne en Ludo, twee echte horecabeestjes. Het koppel baat al bijna 20 jaar het fietscafé Het Orgelhuys uit. Evelynes droom was een B&B te beginnen en toen ze de kans kregen het pand naast het café te kopen, aarzelde het koppel niet. Op amper een jaar tijd, stoomden ze B&B Orgel Thuis klaar. De grote troef is de combinatie B&B en café met meer dan 60 speciaalbieren. Bezoekers kunnen dus gezellig iets drinken zonder zich zorgen te moeten maken over hoe thuis te geraken erna. De B&B beschikt over twee familiekamers, twee tweepersoonskamers en is ook toegankelijk voor mindervaliden.

AFLEVERING 10 OP DINSDAG 25/06 OM 21.15 MERVI HELEENA IN NEEROETEREN

In putje Limburg, op de grens van het Maasland, ligt Neeroeteren, een deelgemeente van Maaseik. Hier deden Bert en de Finse Mervi amper 10 maanden geleden hun guesthouse Mervi Heleena open. “Acht jaar geleden leerden we mekaar kennen in Turkije, waar we allebei met vakantie waren. Van het een kwam het ander. We hebben ruim zeven jaar heen en weer gereisd.” Toen Bert op een dag de mogelijkheid kreeg om een pand te huren dat potentieel bood voor een brasserie met gastenkamers, besloot Mervi om alles in Finland achter te laten en naar België te verhuizen. Guesthouse Mervi telt vijf kamers die allemaal sober en functioneel ingericht zijn. Maar bij Mervi Heleena kan je niet alleen terecht voor een goede nachtrust. Naast de guesthouse baat het koppel immers ook een brasserie uit. Vol pension is dus mogelijk.

AFLEVERING 11 OP WOENSDAG 26/06 OM 21.15 HET WARREDAL IN NEEROETEREN

Met Vier in Bed blijft in Neeroeteren en gaan naar het domein Het Warredal om er de bossen in te trekken. Het Nuchel-gedeelte is het next level glamping-concept van Kristel en haar assistente Els. Maar liefst 29 houten cabines werden neergeplant in het bos, stuk voor stuk ingericht en voorzien van basiscomfort. “Back to nature, back to basics. Dat is het concept. Geen TV, geen wifi, geen elektriciteit en geen technologische snufjes. Hier moeten mensen dus zelf de kachel en de olielampen aansteken, en kunnen ze zich terugtrekken uit de drukte die we allemaal gewoon zijn.”Gezellig samenzijn en ontstressen in de natuur, dat is waar het Warredal voor staat.

AFLEVERING 12 OP DONDERDAG 27/06 OM 21.15 HET BUSKRUID IN LUMMEN

Voor de finale blijft Met Vier in Bed in Limburg. In Lummen, de parel van de provincie, vallen vele mooie plekjes te ontdekken. Zo ook Het Buskruid: het hotel van voormalig salesmedewerker Nicole. Op een bepaald moment besefte ze dat zij niet voor eeuwig en altijd dezelfde job wou blijven doen, en koos ze voor een ander leven. Ze begon een winkeltje in thee en kruiden, en kwam op het idee er een hotel aan te breien. De zeven kamers die ze ter beschikking stelt zijn vrij basic, maar ontzettend net. Benieuwd of haar concullega’s er hetzelfde over denken, voor de Met Vier in Bed-trofee wordt uitgereikt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over