Zomer 2017. Dienne en Nelle Bogaerts besluiten om de meest dissonante gebeurtenis in hun leven – het verkeersongeval van hun broer - om te zetten in muziek. Ze trekken in een mobilhome door de Ardennen en leggen het trauma van hun kinderjaren onder een denkbeeldige microscoop. Externe invloeden worden geweerd, en een select aantal vrienden ingeschakeld om hun concept in eigen beheer vorm te geven. Hun herinneringen vloeien over in melodieën, hun gesprekken vertalen zich in songteksten. De mooiste muziek ontstaat uit een noodzaak, vermoedden ze al lang. Maar nu weten ze het zeker.

Oktober 2019. Na twee jaar schrijven, schrappen en schaven is Silhouette klaar: de plaat die al heel lang op de zusjes Bogaerts zat te wachten. Negen nummers, één verhaal: hoe verteer je als kind een gebeurtenis die zelfs door volwassenen niet wordt begrepen? Wie is dat silhouet in het ziekenhuisbed waarvan iedereen zegt dat het je broer is? Wat zién comapatiënten door hun gesloten ogen? Waar is God wanneer je hem nodig hebt? Kan je iemand met een vislijn weer uit zijn slaap hengelen? En vooral: hoe verwerk je het verlies van iemand die niet dood is?

Silhouette is een plaat die kinderlijke verbazing een duet laat zingen met volwassen verdriet. Die vertelt hoe twee kinderen een abrupte wending in hun leven een plaats proberen te geven in hun fantasiewereld. Die terugkeert naar het verleden en net daardoor de toekomst ontgrendelt. En die bewijst dat er zelfs in een emotionele krater tweestemmige schoonheid kan ontkiemen.

‘Een diep persoonlijk, integer en speels relaas van die vreselijke gebeurtenis’ – De Standaard
‘De sound van Lili Grace baadt niet langer in nachtduister, maar in onvoorwaardelijke warmte.’ - De Morgen ‘Twee engelachtige vrouwenstemmen gaan op het debuut van de Belgische groep Lili Grace een doorleefde dans aan met strijkers en elektronica’ – De Tijd

Check het album hier

Vandaag kondigen Lili Grace een reeks concert data aan

  • 05.06.2021 N9, Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve, Kaprijke
  • 13.06.2021 Dok Gent (double bill, Hydrogen Sea)
  • 14.06.2021 Het Depot, Leuven
  • 09.07.2021 4AD, Provinciaal Domein De Blankaart, Diksmuide
  • 15.08.2021 Gete Terras, Tienen
  • 15.09.2021 CC Hasselt
  • 26.10.2021 AB club, Brussel

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over