Vandaag is bekendgemaakt dat LIL PUMP, JACQUEES, SAINT JHN, LOTTO BOYZ en AMARTEY zijn toegevoegd aan de line-up van Encore Festival. Eerder werden MHD, J HUS, MR EAZI, SPICE, FLONTI STACKS, JACIN TRILL en EQUALZ al bevestigd. Na vier uitverkochte edities vindt Encore Festival deze zomer wederom plaats op de NDSM-werf in Amsterdam. Geheel in de stijl en sfeer van de wekelijkse clubnacht in de Melkweg presenteert dit kleurrijke festival een gevarieerde line-up waarbij hiphop, R&B en dancehall hits de boventoon voeren. De kaartverkoop is reeds gestart.

Eén van de grootste opkomende rappers van dit moment is zonder twijfel Lil Pump. Met de hit ‘Gucci Gang’ brak de 17-jarige artiest vorig jaar door. Inmiddels gaat de video richting 700 miljoen views op YouTube en staan artiesten als Gucci Mane, Dj Khaled, Diplo en French Montana in de rij om met de ‘Trapper of the century’ samen te werken. Met zijn debuutalbum en nieuwe tracks als ‘Esskeetit’ en ‘Welcome to the Party’ op zak maakt Lil Pump deze zomer zijn festivaldebuut in Nederland.

De getalenteerde R&B zanger Jacquees bestormt de Nederlandse festivals eveneens voor het eerst deze zomer. Hij is getekend bij Cash Money Records, het label dat ook de carrières van Drake en Nicki Minaj heeft gelanceerd. Eerder werkte hij al samen met Dej Loaf (‘At The Club’), Chris Brown (‘Won’t Turn It Down’) en bracht hij een mixtape uit met labelbaas Birdman (‘Lost At Sea’). De hit ‘B.E.D.’ eindigde hoog in de Amerikaanse hitlijsten en leverde hem vorig jaar een remix op met Ty Dolla $ign en Quavo (Migos).

SAINt JHN is al jarenlang actief in de muziekwereld en schreef muziek voor onder andere Usher, Joey Bada$$ en Jidenna. Twee jaar geleden startte hij zijn solocarrière en zette hij zichzelf meteen in de schijnwerpers met het nummer ‘Roses’. Zonder dat hij een album had uitgebracht en zonder een label achter zich had hij al 50 miljoen streams in zijn achterzak zitten. Dit jaar bracht hij zijn veelbesproken debuut ‘Collection One’ uit, waarop hij laat horen hoe veelzijdig hij is als zowel rapper als zanger.

Thema ‘Culture Unites’
Het thema van Encore Festival is dit jaar ‘Culture Unites’, een statement dat kracht wordt bijgezet door een manifest geschreven door Massih Hutak. In de tekst die hij voor Encore Festival schreef pleit hij voor een krachtige viering van diversiteit. Omdat het ons niet verzwakt, maar juist versterkt en verbindt. De organisatie van Encore Festival wil hiermee benadrukken dat ze hun publiek omarmen en de veelzijdigheid van culturen als een onderdeel zien van hun festival.

Bijzonder aan Encore Festival is dat de bezoekers eigenlijk de sterren van de show zijn. Daarnaast brengen ze allemaal hun eigen stijl, vibe en cultuur naar het festival en die harmonieuze mix maakt Encore uniek”, aldus de organisatie.

Huidige line-up:
LIL PUMP / MHD / J HUS / MR. EAZI / JACQUEES / SPICE / SAINt JHN / LOTTO BOYZZ / FLONTI STACKS / JACIN TRILL / EQUALZ / AMARTEY / ABSTRACT / WAXFIEND / PRIME / IRWAN / JULS / 4SHOBANGERS / SMP / ODIN / COLORFUL SS / MADBWOY / DRIVAH / CHAMOS / AFROLOSJES SS / SP / TLM / MAN!E / FLAVA / FULLSCALE / DIEUX PERE / D MASTA / CASSIVS / SOJUJU / SNELLE JELLE / KEVIN KOFFI / RICHER / CENKSON / CLAIRE LYONS / CYPRO / NIKKY ADRIANA / STEVE JOBBA / MARBOO / LEEROY

Over Encore Festival
Encore is van een wekelijkse clubnacht in de Melkweg uitgegroeid tot een internationaal erkend platform voor hiphop in de breedste zin van het woord met een jaarlijks festival, talloze mixtapes, foto-exposities en een eigen merchandise-lijn. Encore Festival legt de focus op zowel internationaal als lokaal talent en onderscheidt zich als festival door haar sterke ‘clubvibe’ die wordt gecreëerd door de combinatie van live acts en dj’s. Hoogtepunten op voorgaande edities van Encore Festival waren onder andere Migos, Tory Lanez, Rae Sremmurd, Joey Bada$$, Kehlani en Broederliefde. Met hun eigen talentenprogramma Encore Freshmen draagt Encore sinds jaar en dag bij aan het succes van hiphop in Nederland. Onder andere Yung Nnelg, Woodie Smalls en Amartey kwamen hieruit voort. Ook dit jaar werkt Encore Festival weer samen met MOJO. Deze samenwerking maakt het mogelijk voor Encore Festival om haar sterke positie in de festivalmarkt als hét hiphop- en R&B-festival van Amsterdam verder uit te bouwen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: