Het langverwachte album van Lil Kleine, ‘Jongen Van De Straat’, verschijnt op vrijdag 3 april. Naast de singles 'Blijven', 'Het Geluid', 'Dichterbij Je', 'Rook', 'Af en Toe', 'Joanne' en de titeltrack, kondigde Lil Kleine gisteren de tracklist aan. De plaat telt maar liefst 22 tracks met bijdrages van Snelle, Ronnie Flex, Josylvio, WizKid, Maleek Berry en Frenna.

Vorige week vrijdag lostte Lil Kleine de titeltrack ‘Jongen Van De Straat’. De videoclip is momenteel #12 trending op YouTube. Bekijk het hier.

Deze rauwe liefdesballade kan ook worden opgevat als metafoor en reactie aangaande het turbulente leven in de spotlights, en de bijbehorende commotie en negativiteit die Lil Kleine door de jaren heen achtervolgen. Waar Lil Kleine doorgaans nonchalant om lijkt te gaan met kritiek, toont hij hier een meer berouwvolle kant in de context van zijn afkomst en karakter: een jongen met een grote mond, maar een klein hart, die weet dat hij niet perfect is, maar wel altijd zijn best doet. Laat me niet in de steek, lijkt zijn oproep, want “ik ben een jongen van de straat, als je mij hier achterlaat”. De track is daarmee ook een ode aan soortgelijke jongens, en iedereen die liefheeft en niet in de steek gelaten wil worden.

In de woorden van Kleine zelf: "'Jongen Van De Straat' komt recht uit mijn hart en is een boodschap aan iedereen. Ongeacht mijn succes ben ik nog steeds die jongen van de straat; iemand die fouten heeft gemaakt en dat nog steeds doet. Die fouten maken mij tegelijkertijd wie ik ben, en weerspiegelen waar ik vandaan kom. Ik ben dankbaar voor iedereen die achter me staat en is blijven staan, en heb daarom ook de mensen en artiesten die ik liefheb terug laten komen in de videoclip."

Pre-save het album

Nog steeds maakt iedereen kans om met zijn of haar naam op de grootste Gouden plaat ooit te verschijnen door het album van Lil Kleine alvast te pre-orderen of te pre-saven.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over