Dit was hun allereerste keer

Maandenlang voorbereiden. Uiteraard voorafgegaan door audities, repetities en talloze draaidagen. Een modern verhaal met oude (pop)songs in een nieuw jasje gegoten. Een frisse, jonge cast geflankeerd door enkele ervaren rotten. Alles bij elkaar geblend tot een spetterende musical. Het recept van een nieuwe topreeks op Ketnet is geboren!

Week na week keken meer en meer jongeren uit naar een nieuwe aflevering van #LikeMe op zondag. Ook de (groot)ouders konden dit zeer smaken. Zij kenden de nummers immers al beter dan de jeugd, die deze songs nog maar net begon te ontdekken.

13 afleveringen lang konden we ons inleven in de personages van Caro (Pommelien Thijs), Camille (Camille Dhont), Vince (Maksim Stojanac), Yemi (Fransicso Schuster) en Kyona (Joey Kwan). 26 liedjes lang konden we meegenieten van de dans- en zangprestaties van deze jongeren maar ook van onder andere Jeroen Van Dyck, Janine Bischops, Gunther Levi, Sven De Ridder en Hugo Sigal.

Een prachtige reeks geschreven door Thomas van Goethem, die tevens ook de serie meegeproduceerd heeft via zijn productiehuis FabricMagic.

Het is (niet) over

Fabric Magic, bezieler van deze reeks, ging het hier natuurlijk niet bij laten. Naast de merchandising, die eveneens inslaat als een bom (meer en meer meisjes beginnen rond te lopen met een bril als die van Caro), organiseerden Ketnet & Fabric Magic een heus concert in de Lotto Arena.

En omdat het eerste concert ook al meteen uitverkocht was, werd er al snel beslist om er een tweede concert aan toe te voegen. Ondertussen hebben dus al meer dan 16.000 dolenthousiaste fans kunnen genieten van de nieuwe hype.

Uit hun bol

Als publieksopwarmer voor #LikeMe In Concert koos Ketnet voor Tom De Cock (MNM). Hij had evenwel niet veel werk want nog voor de start van het concert galmde de Lotto Arena van ongeduld. Het was duidelijk dat de massaal toegestroomde fans er veel zin in hadden. Tom polste naar de liedjeskennis en warmde de stembanden van de aanwezigen mee op.

Dat de titelsong van de reeks als openingsnummer weerklonk was vanzelfsprekend. De knappe visuals op de grote LED schermen veranderen bij elk nummer van thema. Vaak werden er, ter ondersteuning, fragmenten van de reeks op afgespeeld.

De cast van #LikeMe stond er natuurlijk niet alleen voor. Ze kregen ondersteuning van een groep uitstekende dansers en danseressen. Ook uit de stal van Fabric Magic.

Ook op het appel: Janine Bisschops (die de rol van de Oma “Titin” vertolkte). Zij zong in duet met Caro het melancholische nummer “Ik ben blij dat ik jou niet vergeten ben”. Ze kwam later nog terug voor het allerbekende nummer “Lichtjes aan de Schelde”. Hierbij werd de tekst van het refrein op de schermen geprojecteerd om als heuse Karaoke dienst te doen.

Een andere bekende uit de reeks die de show kwam opfleuren was Hugo (zonder Nicole) Sigal, voor het nummer “Uit m’n bol”. Hij genoot zichtbaar van de vele jongeren die uitbundig meebewogen op deze vrolijke song.

Dat de jeugd de nummers van deze topserie ondertussen van buiten kent was overduidelijk; tijdens “Leef”, “Allemaal”, “Porselein en “Diep” brulde jong en oud luidkeels mee. Opvallend: tijdens de passages en liedjes van Vince (Maksim Stojanac) gingen de decibels nog extra de hoogte in; de aanwezige (jonge) meisjes hebben overduidelijk een nieuw tieneridool ontdekt.

Het publiek werd ook betrokken; tijdens een gedichtje van Yemi werd gevraagd om de rijmwoorden aan te vullen. Ook tijdens het nummer “Meisjes” kwamen de meisjes van #LikeMe langs de linkerkant via het publiek de zaal binnen en de jongens via de rechterkant. Dit zorgde voor een zeer dynamische performance waardoor het publiek de indruk had middenin een videoclip te zitten.

't Is weer voorbij (die mooie zomer)

Als afsluiter zong de cast “ ’t Is weer voorbij die mooie zomer” gevolgd door opnieuw de titelsong als bisnummer.

De cast bleef niet lang hangen na de show omdat er een paar uurtjes later een nieuwe op het programma stond. Ze moesten zich dus meteen terug voorbereiden om een tweede keer het beste van zichzelf te geven.

Grote verrassing voor de cast: tijdens deze tweede show kwam Charlotte Leysen (Ketnet) een gouden plaat overhandigen om de verkoop van de de tienduizendste (!) cd te vieren. Nogmaals bewijs van de populariteit van de reeks!

Als je de reeks nog niet kent, of het volledige eerste seizoen opnieuw wil bekijken; dat kan via de Ketnet App, de Ketnet website of via Telenet Play. Wij kijken alvast uit naar een tweede seizoen en een nieuwe concertreeks! Wie weet de volgende keer in het Sportpaleis!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
#LikeMeInConcert
Datum: 
07/04/2019
Locatie: 
Lotto Arena
Meer over