"Je hebt baas boven baas en de grootste baas van het Nederlandstalige lied is zonder twijfel Lieven Tavernier." Henny Vrienten (Doe Maar)

Lieven Tavernier, de maker van klassiekers als "de eerste sneeuw” en “de fanfare van honger en dorst” liet al heel wat moois na: een zestal cd’s als singer-songwriter, een cd met een brassband: United Brass, een songbook, een roman “Over Water" en een bundeling radiocolumns “Een bijzonder Kind“. Doorheen de jaren leende Tavernier zijn songs graag uit aan artiesten gaande van Jan De Wilde tot Thé Lau, Gabriel Rios, Raymond van het Groenewoud, Roland, Stef Kamil Carlens, Jean-Marie Aerts, De Dijk, The Bony King, rapper Froze,... Zelfs Remco Campert leende zijn wondermooie stem aan 'Laatste Trein naar M.’

Nu, februari 2019 brengt hij tien nieuwe nummers op de cd “Oude regenbogen" begeleid door een klassiek orkest: Room 13 Orchestra. De cd-release is op vrijdag 8 februari in de Handelsbeurs.

Room 13 Orchestra is een door pianist, componist en arrangeur Yves Meersschaert geselecteerde groep van 22 klassiek geschoolde muzikanten die inmiddels zelf solo of in groepsverband actief zijn.
Met “oude regenbogen“ treedt Room 13 Orchestra voor het eerst officieel naar buiten. Een bruisende wervelwind van kopers, hout, snaren en opgespannen trommelvellen. Er is passie, er is lef maar er is vooral muzikaal talent.

Oude regenbogen bevat tien nieuwe songs waarin Tavernier trouw blijft aan de thema’s die zijn werk doorheen de jaren bepaalden.

Bij Tavernier gaan de wijzers van het uurwerk niet vooruit, blijven ze ook niet staan, maar draaien ze langzaam terug naar de tijd en de plaats die voor het definitieve verdwijnen moeten vastgelegd worden. Dat kan zijn kinderkamer zijn waar door de ramen de klokken van Sint-Baafs gehoord worden, het kan het dorp zijn bij een bezoek aan het graf van zijn moeder, het zijn de internaatjaren die teruggevonden worden in brieven aan zijn ouders, het kan de herinnering zijn aan geliefden die verdwenen uit zijn leven. Ooit allemaal kleuren van een regenboog, kleuren die toch blijven, hoewel lang verdwenen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lieven Tavernier
Datum: 
8 februari om 20.15 uur
Locatie: 
Handelsbeurs - Gent
Meer over