Kinderen en jongeren met een gezonde experimenteerdrang kunnen deze zomer weer hun hart ophalen dankzij het nieuwe Doeboek voor Kleine Nerds van Lieven Scheire, Henk Rijckaert en Hetty Helsmoortel. Het Nerdland-drietal daagt met deze derde editie kleine (en grote) nerds vanaf 8 jaar uit om op een speelse en uitdagende manier aan de slag te gaan met wetenschap, technologie en maker-projecten. Het boek ligt vanaf 12 juni in de winkel, maar is vanaf vandaag reeds beschikbaar als pre-order via de Nerdland webshop.

HET DERDE DOEBOEK VOOR KLEINE NERDS
Net zoals de twee voorgangers staat het nieuwe Doeboek boordevol experimenten, doe-opdrachten, raadsels en puzzels. Zo leren de lezers hoe je zoals een echte spion geheimschrift ontcijfert en een laser-doolhof maakt. Hoe je een kleine miniatuurwereld bouwt in de boekenkast, of hoe je kan praten met astronauten in het ISS. Aangevuld met logigrammen, weetjes en puzzels zorgt het boek voor een goedgevulde, spannende en leerrijke zomer.

De uitgave van de Nerdland Doeboeken is intussen een halfjaarlijkse traditie. Iedere zomer- en kerstvakantie verschijnt een nieuw Doeboek via Nerdland/Borgerhoff & Lamberigts. En met succes. Zowel het eerste als het tweede Doeboek kenden een gigantisch succes en konden beide tellen als bestseller.

DE NERDLANDERS
Lieven Scheire wordt alom geprezen voor zijn verfrissende mix van wetenschap en comedy. Zowel op papier - in zijn bestsellers DNA (2019), FYSICA (2020) en INSECTEN (2020) - als op het podium. Vanaf januari tourt hij opnieuw met zijn live show ‘DNA'.

Hetty Helsmoortel is wetenschapswatcher voor radio en televisie en organiseert het succesvolle wetenschapsfestival Sound of Science. In februari 2020 verscheen Hetty’s eerste boek, DE GEKNIPTE GENEN, over de revolutionaire CRISPR-technologie. Dit najaar gaat ze op tournee met ‘MISSIE 2021’, een theatershow over het meest spraakmakende wetenschapsnieuws van het afgelopen jaar.

Henk Rijckaert is comedian en gepassioneerd maker. Op zijn populaire YouTube-kanaal Koterij post hij iedere week een nieuw make-it-yourself avontuur: een robotinsect, een rookringgeweer en een Batman-helm uit EVA-foam, ... Dat Henk ver gaat in het makerschap, bewijst hij als organisator van Maker Faire Gent. Een groots makerfestival, volledig gewijd aan innovatie, creativiteit en curiositeit.

Het derde Doeboek voor Kleine Nerds verschijnt op 12 juni bij Nerdland/Borgerhoff & Lamberigts.
Het boek kan nu reeds vooruit besteld worden via de Nerdland webshop. Wie het boek via dit kanaal bestelt, krijgt een Nerdland stickervel cadeau als exclusief extraatje.
Ook het eerste en het tweede Doeboek voor Kleine Nerds zijn nog steeds verkrijgbaar via de Nerdland webshop.
Voor meer info over Nerdland, Lieven Scheire, Hetty Helsmoortel en Henk Rijckaert kan je terecht op www.nerdland.be, www.lievenscheire.be, www.hettyhelsmoortel.be, www.henkrijckaert.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: