In De schuur van Scheire heeft Lieven Scheire op woensdag 8 april een bijzondere verrassing voor Kris Wauters. Lieven laat het Clouseau-nummer Louise coveren door ... een robotband.

Dat is een band met echte instrumenten: een gitaar, drums, een contrabas en zelfs een panfluit. Maar er is één verschil: het zijn geen mensen, maar machines die spelen. Kris Wauters kijkt zijn ogen uit, en uiteraard gebeurt het onvermijdelijke: Lieven en Kris zingen samen een duet met de robotband.

Verder in De schuur van Scheire op Eén:

  • Henk Rijckaert bouwt een revolutionaire grasmachine: eentje die volledig autonoom werkt, want hij wordt aangedreven door … grasgas. Dus de grasmachine maait gras en dat is meteen ook de brandstof om de grasmachine te doen werken.
  • Bart Van Peer en Henk onderzoeken hoeveel water een luier nu eigenlijk kan opnemen. En ze zoeken ook uit of dergelijke luiers kunnen dienstdoen als zandzakjes bij een overstroming.
  • Lieven legt ook uit hoe een zonnewijzer werkt. Wist je bijvoorbeeld dat een zonnewijzer bij ons altijd schuin staat, maar op de noordpool rechtop?
  • Kris Wauters speelt het Schuurgametoernooi met broodroosters.

De schuur van Scheire: op woensdag 8 april om 21.05 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: