Afgelopen weekend organiseerden ze nog het Nerdland Festival en brachten ze het nieuwe Nerdland boek 'Chemie' uit. Vandaag kondigen Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel alweer een nieuw Nerdland event aan, dit keer tijdens de kerstvakantie. Op 27 december 2023 is iedereen vanaf 8 jaar welkom bij ‘Nerdland voor Kleine Nerds’ in Lotto Arena. Een familieshow boordevol wetenschap, experimenten en bekende special guests. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

NERDLAND VOOR KLEINE NERDS
Wie de wetenschappen niet lust, heeft ze wellicht nooit smakelijk geserveerd gekregen. Dat is wat je net wél mag verwachten van deze familieshow.

Ontdek samen met Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel het wonderlijke universum van wetenschap en technologie. Reis mee door tijd en ruimte, van de kleinste deeltjes tot de grootste sterrenstelsels.

Het wordt een wervelende live show voor iedereen vanaf 8 jaar. Met tal van spectaculaire experimenten, een pak wow-momenten en heel wat bekende special guests. En wie weet, misschien vinden Scheire en Helsmoortel de volgende Einstein, Hawking of Tesla wel in de zaal.

De eerste editie van 'Nerdland voor Kleine Nerds' vond plaats in november 2022. Het recept van de show werd zo gesmaakt dat een vervolg in de kerstvakantie van 2023 niet kon uitblijven.

Tickets voor de familieshow 'Nerdland voor Kleine Nerds' op woensdag 27 december 2023 (13u30) zijn nu verkrijgbaar via: www.nerdland.bewww.lotto-arena.be

HETTY HELSMOORTEL — BOEK 'CHEMIE'
Chemie is overal. Dat wordt over veel takken van de wetenschap gezegd, maar over chemie klopt die bewering écht. In dit nieuwe Nerdland boek duikt Hetty Helsmoortel op heldere wijze in geheime oorlogsschepen, botox, het Atomium, heliumballonnen en de kunstcollectie van Peggy Guggenheim.

Je trekt misschien grote ogen bij concepten als radioactief verval, structuurformules en elektronenschillen. Maar gekruid met de juiste anekdotes en weetjes heb je ze helemaal beet voor je het beseft. Chemie is een must-read voor iedereen die graag weet hoe de wereld in elkaar zit, ook zónder voorkennis.

'Chemie' wordt uitgegeven onder het Nerdland boekenlabel bij Borgerhoff & Lamberigts en is vanaf 9 juni verkrijgbaar in de boekhandel en via www.nerdland.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: